Beli već pronašao novi klub?

Nemanja Bjelica
ostataksveta.com

Koncem prošle sezone bilo je jasno da će Nemanja Bjelica vrlo vjerovatno morati naći novi klub. Igrao je odlično period kada je Butler bio povređen, no njegovim povratkom vratio se na klupu. Tu je bilo jasno da mu Thibs i dalje ne vjeruje dovoljno, a kako je Beli slobodan igrač ovo ljeto, bilo je jasno da će morati u potragu za novim klubom.

Belom je ovo bila možda i najbolja sezona karijere, tj period kada je Butler bio izvan parketa je dominirao. Ubacio je Keltima 30 poena, te igrao sjajnu košarku u tih nekoliko tjedana. To nije bilo dovoljno i Wolvesi su se odlučili potpisati Tollivera na njegovo mjesto…

Ovo je možda i odlična vijest za Belog. Sada bi napokon trebao pronaći klub u kojem će dobiti pravu priliku, a jedna ekipa ga već traži. Usudimo se reći, kvalitetnija ekipa od Wolvesa. Senzacija ovogodišnjeg playoffa, Utah Jazz, su u potrazi za novog stretch četvorkom. Izgleda da su Jerebku dani odbrojani u Utahu, a kao idealna zamjena nameće se naš Bjelica. Jazzeri su ostvarili kontakt i pokazali interes za bivšeg MVP-a Eurolige.

Ovo bi mogao biti idealan spoj. Snyder je sjajan trener koji bi sigurno znao iskoristiti sve Bjelicine vrline. Ipak se tu ne radi samo o spot up šuteru, već i igraču koji može kreirati i završavati na obruču. Nije bilo davno vrijeme kada je Beli dominirao Euroligom. Detalji ponude se još uvijek ne znaju, no vjerujemo da bi ovaj prelazak bio odličan za Belog koji bi tako sigurno oživio svoju NBA karijeru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*