Niko, niko kao ‘Bradonja’!

Sezona je završena a prsten je po prvi put otišao van SAD. Toronto je, na kraju, zasluženo stigao do titule. Kada se ‘uortače’ kvalitet, dobra hemija, forma i povoljan zdravstveni bilten, onda je osvajanje šampionata neminovnost.

Proteklu sezonu ćemo pamtiti po mnogim stvarima, a možda i najviše po nekim fantastičnim individualnim mečevima. U tome je prednjačio James Harden koji je imao možda i najbolju napadačku sezonu ikada, no na kraju je ipak ostao bez titule najkorisnijeg igrača koja je otišla u ruke svestranijeg, Giannisa Antetokounmpoa iz Bucksa.

Giannis je najkorisniji igrač NBA, Jokić četvrti!

No, ono gde je Harden, bar u regularnom delu, dominirao jesu impresivni statistički individualni mečevi. Njegovi su performansi u samom vrhu lige, a među top 5 učinaka, tri su delo ‘Bradonje’ iz Houstona. Na ovoj list nalazi se i Nikola Jokić koji je prema ESPN-u i njegovoj naprednoj statistici zauzeo 18. mesto.

Screenshot/ESPN

U prvih 5 imamo čak 3 Hardenove utakmice. Ove sezone je zasluženo ponio titulu najboljeg strijelca, imao je i uvjerljivo najviše 50+ utakmica. Njegov performans i 58 poena protiv Miamia u februara proglašeni su najboljim individualnim mečom:

Prati ga Giannis s dominantnom predstavom protiv Sixersa u kojoj je uništio Embiida, a ugurao se i Kemba Walker sa 60 postignutih poena.

1 Trackback / Pingback

  1. Daj malo loptu brate! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*