FA: Najbolje od dostupnog

Screenshot/Ostataksveta

Preneseno sa: Aktualac

U ekipama je sve manje mesta, a na trzistu je sve manje slobodnih igraca koji mogu da prave razliku na terenu sledece sezone. Predstavicemo, po nasem izboru, najzanimljivije igrace koji su preostali na trzistu po pozicijama.

Pocecemo sa pozicijiom “dva”, ili bek sutera. Na tom mestu deluje da su najsigurniji izbori Dwyane Wadea (36), Wayne Ellingtona (30) i Jamal Crawforda (38).

Wade, iako vec u poznim godinama, mogao bi posluziti ekipi koja hoce da ima pouzdanog sutera, makar to bilo i na svega dvadesetak minuta nakon ulaska sa klupe. Proslu sezonu je zapoceo u Cavsima, ali se vratio u “svoj” Miami sredinom sezone, a ukupno je postizao 11.4 poena uz 43.8% suta. Wade bi se mozda zadovoljio i sa veteranskim minimumom.

Ellington je proslu godinu proveo kao pouzdani suter sa klupe Miami Heata. Tokom sezone je zaradio 6.3 miliona dolara, a kako stoje stvari, Pat Riley mu nece ponuditi novu saradnju jer Ellington ocekuje poboljsan ugovor. Postizao je 11.2 poena za 26.5 minuta po utakmici.

 

Crawford, trostruki osvajac nagrade za najboljeg Sestog coveka, sada je vec u poznim igrackim godinama. Ipak, za 21 minut po utakmici postizao je 10.3 poena uz 47,7% suta za dva poena. Za sledecu sezonu je mogao dobiti 2.3 miliona dolara od Timberwolvesa, ali je odlucio da testira trziste.

Medju veoma zanimljivim igracima koji su jos uvek slobodni agenti na poziciji organizatora igre je uvek najveca guzva. Mi cemo se drzati igraca koji su prosle godine bili, prema nasem izboru, nesto bolji od ostalih.

Prvi medju njima je Isaiah Thomas (29), play koji je prosle sezone nastupao za Cavalierse i Lakerse. Posle dve All Star sezone u dresu Celticsa i povrede kuka zbog koje nije igrao vise od pola sezone, u 32 nastupa zabelezio je 15.2 poena i 4.8 asistencija uz dosta los sut od 37.3%. Jasno je da omaleni Thomas (175 cm) moze mnogo vise od ovoga, samo je pitanje visine ugovora koji ce mu ponuditi buduci poslodavci. Podsecamo, Thomas je vec u Bostonu trazio maksimalni ugovor,a prosle godine je zaradjivao 6.26 miliona dolara.

Sledeci na listi je Jarrett Jack (34). Iako u poznim godinama, prosle sezone je belezio 7.5 poena uz 5.6 asistencija i dobro bi dosao kao vredan igrac sa klupe. Prosle godine je dobio 2.3 miliona dolara od Knicksa, a ovaj put bi se morao zadovoljiti veteranskim minimumom.

Shabazz Napier (27) deluje kao najsigurniji izbor.185 cm visoki play je prosle godine za nesto vise od 20 minuta u igri postizao 8.7 poena uz 2 asistencije uz 37.6% suta za tri poena. Napier je sada “visak” u ugovorima pretrpanim Blazersima, a to bi trebalo da iskoristi neka ekipa i sa malo novca dobije pouzdanog igraca na poziciji jedan.

Ty Lawson (30) proslu godinu je proveo u Kini, ali se vratio u NBA na poziv Washington Wizardsa u playoffu. Pet meceva kao rezerva je odigrao sasvim solidno,a sigurno ima veliki motiv da dokaze da mu mesto i jeste u NBA. Ipak, s obzirom da NBA timovi cesto ne prastaju svojim “gresnim sinovima” pitanje je koliko je njegov ostanak u Ligi realan.Setite se samo Monte Ellisa (32), igraca velikog potencijala i “lude” glave.

Tyler Ulis (22) je imao negarantovan ugovor na jos dve sezone sa Phoenix Sunsima, ali je uprava kluba resili da ga otpusti i pre pocetka prelaznog roka. Sa 7.8 poena i 4.4 asistencije za 23 minuta po mecu deluje kao interesantan mladi play, uz dosta los sut (u karijeri svega 40%). Problem predstavlja i njegova visina (178cm) sto bi protivnicke ekipe svakako koristile.

Poslednji igrac koga cemo predstaviti na poziciji playa je Mario Chalmers (32), nekadasnji play dvostrukog NBA sampiona Miami Heata. Prosle godine je imao solidnih 7.7 poena i 3 asistencije kao rezerva Andrew Harrisonu u Memphisu. Prosle godine je zaradio 2.1 milion,a ove godine ce verovatno za minimalac zavrsiti u nekoj od ekipa kao back up play.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*