Musa u NBA – dobra ili loša odluka?

dzanan musa
Screenshot/Twitter

Drugi igrač sa naših prostora izabran na netom održanom draftu je Džanan Musa. On je već nekoliko godina možda i najveći bosanski košarkaški potencijal. Donio je zlatnu medalju Bosni na U16 Eurobasketu, te je bio smatran za jednog od talenata generacije. Odmah ga je primijetila Cedevita i Džanan je odigrao nekoliko sezona za “Vitamine”.

Prije dvije godine je već ušao u prvi tim, no nije pokazao gotovo ništa, ali stvari se mijenjaju sezonu nakon. Prošlu sezonu Musa je odigrao na visokoj razini. Prošao je one “dječje bolesti” svađanje s trenerima i igračima, nerezonski šutevi i glupo izgubljene lopte, te je odigrao vrlo dobru sezonu. Nerijetko je bio najbolji igrač u Cedeviti, a što je najbitnije uhvatio je konstantu.

Ta stvar će upravo biti i najbitnija za njegove igre u NBA, bar tako misli određeni NBA skauti. -“Musa je nevjerovatno strastven igrač. Znao je čak i izazvati i incidente na utakmici. Također u Hrvatskoj je bio atletsko čudo, dok je u Americi tek prosječan.”- piše William Snell za Nothinbutnets.com. Istina, Musa je u Cedeviti često znao odgovarati na (ružne) provokacije navijača i drugih igrača. Srećom, smanjio je to na minimum prošle sezone, tako da za njega ima nade.

-“Ali, ipak postoji i druga strana. Musa šutira sa svih pozicija, a i već je navikao na “svjetla pozornice”. Osim toga odličan je i u pick and rollu, te bio mogao razviti sjajno partnerstvo sa Russellom.”- dovršio je William.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Musa napustio Netse - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*