Igrači koji su napustili Cavse zbog Lebrona!

Fadeaway world

Biti saigrač Lebronu – lak zadatak ili nemoguća misija. I dok pojedini igrači iz sadašnjeg sastava, poput Tristana Thompsona, tvrde kako je za to njih ‘prosvetljujuće’, postoji i niz onih igrača koji se nisu snašli igrajući sa ‘kraljem’. Sajt ‘Fadeaway World’ napravio je listu igrača koji nisu mogli ili nisu uspeli u pokušaju da budu partneri sa Lebronom Jamesom:

6. Ricky Davis

Photo by Robert Laberge/Getty Images

Pre nego što su draftali Jamesa, Ricky Davis bio je jedan od najboljih scorera ekipe. I kada se očekivalo, nakon trejda 2003., da ih struka Cavsa upari i da Lebron bude podrška Davisu, nakon samo 22 zajedničke utakmice odlučeno je da Ricky napusti klub.

 

5. Derrick Rose

Credit: Getty Images

Nekadašnji MVP i zvezda u padu, nakon neuspele epizode u New Yorku stigao je prošlo leto među Cavse da igra na minimalcu i uz ‘Kralja’ potraži svoju izgubljenu formu. No, samo nekoliko meseci kasnije spekulisalo se da će Rose završiti karijeru, a na kraju je i trejdan, prvo u Utah, a potom je sezonu završio među Wolvsima.

 

4. Dion Waiters

Dion je tip igrača kojem je sopstveni ego pravio brojne probleme u pokušaju da izgradi respektabilnu karijeru. Želeći da bude broj 1 u klubu u kojem se nalazi Lebron James činilo se kao nemoguća misija, zbog čega je trejdan prvo u OKC a potom u Miami gde i danas igra. No, ni u toj franšizi nije prvo lice već se prilagodio Spoelstrinom timskom sistemu.

 

3. Andrew Wiggins

Od kanadskog čuda, Andrew Wigginsa, koji je bio 1 pick drafta očekivalo se da bude novi Lebron, i Cavsi su ga imali pravo birati na draftu. No, čim se pročulo da se Lebron vraća kući, pre 4 leta, Cleveland ga je poslao u Wolvse u zamenu za Kevina Lova.

 

2. Isaiah Thomas

Isaiah Thomas je sticajem okolnosti od prve violine Bostona postao ‘neželjeno’ dete u dvorištu Cavsa. Pola sezone je propustio zbog povrede, a kada se vratio igrao je ispodprosečno i nije nikako mogao da uhvati ritam sa Lebronom. Nezadovoljstvo Thomas kulminiralo je početkom ove godine kada je konačno trejdan u Lakerse.

1. Kyrie Irving

Batman i Robin, tako su gledali na Irvinga i Lebrona – duet koji je uz Lova 2016 Clevelandu doneo prvu titulu šampiona. Znamo kako se priča završila – Irving nije želeo biti ‘večiti drugi’ pa je na sopstveni zahtev trejdan u Boston prošloga leta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*