Pljuštaju ponude za Vuča

Screenshot/Twitter

Nikola Vučević igra najbolju sezonu karijere. Trenutno je jedan od najboljih i najkorisnijih centara Lige, te bilježi odlične brojke. Vuč ove sezone upisuje 20,2 poena, te 11,8 skokova u prosjeku i centrala je figura Magica. Nedavno je demonstirao silu protiv najbolje ekipe Istoka, Raptorsa kojima je ubacio 30 poena uz  20 skokova.

Iako je Nikola izrazio želju za ostankom u Orlandu, sve se čini kako se to neće dogoditi. Naime, Vuč je u posljednjoj godini ugovora, a očekuje se da će nakon ovakve sezone potpisati još jedan ugovor na poveći iznos. Pitanje je hoće li Magic to htjeti platiti, s obzirom kako žele u rebuilding. Nikola nije u cvijetu mladosti, pa se trenutno ne uklapa u dugoročni plan Magica. Iako smatramo da se centra kakav je Vučević svakako treba ostaviti u ekipi, ništa nas više ne može iznenaditi od franšize iz Orlanda.

Zasada samo slušaju ponude za Vuča, a nakon svake utakmice sve više i više trljaju ruke. Posljednje ekipe koje su iskazale interes za Vuča, dovoljno govore kakvu sezonu ima. Kelti i Spursi su izuzetno zaintersirani da dovedu našeg centra. Dva ponajbolja trenera Lige prepoznaju kakav je Nikola igrač, te ga žele dovesti kako bi osnažili svoje ekipe za playoff.

U Stevensov sistem bi se idealno uklopio. Sličan je igrač Horfordu, barem u napadu. Može organizirati s visokog posta, zabiti šut, a posjeduje nevjerovatan repertoar poteza u samom reketu. I Spursima bi ovo dobro došlo, da imaju još jednog igrača koji konstatno može isporučiti 15+ poena uz 8+ skokova, što bi Nikola bez problema mogao i u manjoj minutaži. Uz sve to, zasada ima odličan ugovor, nije uopće skup kada se uzme u obzir što pruža na terenu, te bi zasigurno bio veliko pojačanje za obje ekipe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*