NBA? To nije košarka

Screenshot/Youtube

Svetislav Pešić je jedna od najcjenjenijih i najtrofejnijih europskih trenera. Vodio je mnoge slavne klubove, osvojio niz titula, a trenutno je na klupi posrnule Barcelone. Za razliku od svog “nogometnog brata” košarkaški klub Barcelona dosta kuburi s rezultatima posljednjih godina. Real je uzima sve veće trofeje, a Pešić je doveden kako bi ostvario rezultat sa ovom skupom ekipom.

U nedavnom intervjuu za Eurohoops Kari je otvoreno krizitirao NBA ligu. Izgovorio je nešto što možda i većina nas misli, a to je da se NBA praktički ne igra prije playoffa. -“U košarci ako želiš promjeniti ritam utakmice, to ne radiš u napadu već u obrani. Nakon toga možeš igrati tranzicijsku košarku ili pozicionu, sam biraš. Tako se to radi u Europi. U NBA nije tako. To nije košarka.”- rekao je Pešić.

Nastavio je u istom stilu. -“Svake noći se igraju utakmice, a ujutro pogledaš rezultate, 129-119, ili 122-120, 120-115. Svi slave, svi sretni. Tvrdi da se najbolja košarka danas igra u Europi. U Euroligi možeš vidjeti sve. Vidiš napad, vidiš obranu, taktiku, zakucavanja, trojke, kreaciju. Sve možeš vidjeti.”- rekao je Pešić.

U neku ruku ima istine u tome što priča Pešić. NBA Liga je prvenstveno show za publiku, a prave utakmice se kreću igrati tek u doigravanju. No, opet da je kvalitet veći nego u Europi, to se baš ne može reći, iako je Euroliga promjenom formata natjecanja dobila puno jačih utakmica i češće se susreću veće ekipe.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*