Za Boguta je kraj još daleko

FOXSports

Nakon 13 NBA sezona, titulom prvog picka i jednim šampionskim prstenom, Australac Andrija Bogut je odlučio reći zbogom NBA ligi. Posljednjih sezona je imao dosta problema s povredama, zadnji klub su bili Los Angeles Lakersi u kojima se nije naigrao. Sada se odlučio vratiti u svoju domovinu, Australiju. Potpisao je ugovor s Sydney Kingsima te je odlučio igrati u australskoj NBL ligi.

Bogut je biran prvim pickom 2005. godine. Izabrali su ga Bucksi, nakon odlične karijere u NCAA za sveučilište Utah. Pružao je solidne partije, no za nešto više su ga konstatno sprečavale povrede. Sedam godina je proveo u svojoj matičnoj ekipi, da bi onda bio razmjenjen u Warriorse. U Golden Stateu je pružao možda i najbolje partije svoje karijere. Bio je ključan čovjek u osvajanju titule 2015. godine. Iako se nikada nije isticao poenima, bio je fantastičan obrambeni igrač koji je idealno povezivao redove Warriorsa.

Poslije toga kratko je bio u Dallasa, a za Cavse je odigrao samo nekoliko minuta. Na prvoj utakmici je doživio tešku povredu zbog koje je morao završiti sezonu. Posljednja NBA stanicu su bili Lakersi, no tu nije bio ni sjena nekadašnjeg igrača. Povrede su nažalost učinile svoje. Sada umjesto da traži novi angažman u NBA odlučio se za povratak u domovinu, vrlo vjerovatno kako bi tamo završio karijeru.

Bogut slomio nogu

MVP i DPOY

Netko je možda gledao Bogutov povratak u domovinu kako bi se umirovio, no izgleda da Andrija još uvijek itekako ima snage. U svojoj prvoj sezoni u NBL-u (Australska Liga) Bogut je uzeo dvije glavne nagrade. Postao je i MVP i DPOY, te tako postao uvjeljivo najbolji igrač Lige.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Bogut ponovno u Warriorsima? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*