No pasaran! Gaženje Pistonsa u četiri čina!

screenshot

Ako neko nije imao problema u uvodnom duelu prve runde play offa, onda su to Bucksi. Milwaukee je prosto pregazio Detroit (121 – 86) u uvodnom susretu, i tako opravdao ulogu favorita i ekipe sa najboljim scoreom nakon prvog dela.

“Nezaustavljiv sam!” poručio je Giannis Antetokoumpo koji nije imao potrebe da igra više od 23 minute, a za to vreme dao je 24 poena uz 17 skokova:

Boston vodi 1 – 0 u seriji nakon pobede u prvom meču serije sa Indianom, u kojoj smo videli evroligaške odbrane i evroligaški rezultat, 84 – 74.

No, nije sve tako išlo glatko za tim Brada Stevensa.

Indiana je u prvom delu demonstrirala sjajnu timsku igru, neverovatnu odbranu u kojoj su udvajali i otupljivali napad Celta. Rezultat je očigledan – na poluvremenu imaju +7, a Boston su zadržali na manje od 40 postignutih poena. Bilo je 45 – 38…

Nema kod Indiane zvezda, čak osam igrača upisivalo se u strelce, od toga igrači sa klupe postigli su čak 22 poena (skoro polovinu). Kod Bostona ponovo katastrofalni Brown, Irving odsečen, dok je gro poena postigao duo sa klupe Morris (15 poena) i Hayward (6 poena).

No, odgovor Bostona u nastavku je zastrašujući. Treću četvrtinu Boston dobija sa 26 – 8, uz potpunu dominaciju na obe strane terena. Pacersi deluju bespomoćno i izgubljeno, a tačku na ‘i’ na ovu deonicu stavlja Terry Rozier trojkom u poslednjoj sekundi:

Na kraju su Irvin i Morris bili najefikasniji sa po 20 poena, Tatum je dao 15, a Boston je uhvatio čak 48 skokova u odbrani što im je rekord sezone. Na drugoj strani najefikasniji je bio Corry Joseph sa 14 poena, dok je Bojan Bogdanović dao 12.

 

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA Play off: Bucksi i Rocketsi sigurni, Dame srušio Thundere! - Ostatak Sveta
  2. Indiana Pacers 2018 - 2019: Neočekivani junak Babo - Ostatak Sveta
  3. Ne bodi se s rogatima! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*