Trade rumors 2019

Nikola Vucevic
Screenshot/Youtube

30. april

Dallas, nije tajna, ima velike ambicije u narednoj sezoni. Uz Luku Dončića koji je već sada stožerni igrač tima, potpisali su Kristapsa Porzingisa, a planiraju da dovedu još jedno veliko ime. Pominjao se Kemba Walker, no kako Josh Robbins iz ‘the Athletica’ najavljuje, u njihove redove bi mogao još jedan visoki momak – Nikola Vučević. Iako Vuču treba da se ponudi max ugovor, postoji opcija da mu Mavsi – pre nego što produže ugovor sa Porzingisom – ponude maks na 4 godine za 140 miliona dolara. Bio bi to sigurno ubitačan trio – Dončić, Porzingis i Vučević!

 

*****

Iza Thundera je još jedna razočaravajuća sezona. Opet su ispali u prvom krugu playoffa, već treću godinu zaredom. Russ kao da je uklet bez Duranta, iako moramo priznati i on snosi dosta krivice. Tijekom sezone su znali izgledati sjajno, no PG je vukao povredu pa nije mogao uhvatiti formu u playoffu, a Russ je bio u nešto sličnoj situaciji, dok je Lillard bio neumoljiv. Izletjeli su van i najavili promjene u ekipi, a čini se kako neće krenuti od trenera. Billy Donovan će ostati na klupi i iduće godine, iako ne može baš reći da je zaslužio.  Presti je izjavio kako ga očekuje natrag, iako ništa službeno nisu još razgovarali.

 

29. april

Trener LA Clippersa Doc Rivers potpisao je novi višegodišnji ugovor sa klubom iz LA. On je u Clippersima već šest sezona, a samo prošle godine nije uspeo da se plasira u play off. Do sada je ostvario 307 pobeda, a poražen je 185 puta. Ova sezona je bila izuzetno uspešna za Clipperse koji su poprilično namučili GSW u prvom krugu doigravanja. Napravljen je mlad i ambiciozan tim, a tokom leta ostaje da se vidi da li će Williams, Beverley, Gallinari i Harrell produžiti ugovore, i koga će ovaj tim dovesti od superzvezda.

*****

Ekipa Jazza je imala vrlo dobru regularnu sezonu, no u playoffu su izletjeli već u prvom krugu. Rocketsi su bili jači, a uprava Jazza je odlučila krenuti u omanji rebuilding ekipe. Prva stvar koju žele riješiti je dovođenje šutera. Korver ne može biti jedina čista šuterska opcija na rosteru, tako da su krenuli u potragu. U zamjenu će vjerovatno ponuditi Favorsa, upakiranog s nekoliko pickova. Također se čini da bi i Rubio mogao imati novu ekipu, jer nisu sigurni da će mu produžiti ugovor. Zanimljivo ljeto se spema u Utahu

 

28. april

U prvom krugu protiv Clippersa KD je demonstirao silu. Pogotovo u posljednjoj utakmici koju je praktički sam riješio. No, kemija u ekipi je narušena, te čini se da se Warriorsi raspadaju. KD bi mogao promijeniti sredinu, a već smo pisali da su Knicksi najveći favoriti. Priča se sada ponavlja, te su čak i neki njegovi suigrači izjavili kako je samo pitanje vremena kada će KD prema New Yorku. Čini se da je to već gotovo stvar.

 

27. april

Sjajnim igrama ove sezone, prvo u Clippersima, a nakon toga u Sixersima Tobias Harris je dobrano podigao svoju vrijednost. Sixersi će morati platiti da ga zadrže, jer već 4 kluba stoji u redu za njega. Iako je izjavio kako bi volio ostati u Philli, uspjeh u ovogodišnjem playoffu ima velik uticaj ne njegovu odluku. Ako se ipak odluči rastati sa Sixersima, u redu za njega već stoje Grizzliesi, Jazz, Mavsi i Netsi.

26. april

Draymond Green bi mogao biti prva lasta koja će napustiti jato Warriorsa ovoga leta. Jedna od kombinacija pominje Atlantu kao potencijalnu destinaciju, gde bi se Draymond dobro uklupio u tim formiran oko Trae Younga i John Collinsa. Kako navodi Blaecher Report, za njega bi Hawksi dali Princea, te picka prve runde drafta.

*****

Boogie Cousins je možda i najnesretniji igrač Lige. Problemi s povredama mu uništavaju karijeru, a i ovu sezonu je morao ranije završiti zbog povrede. Otišao je mišić, a taman je debitirao u playoffu. Postoje sitne šanse da se Boogie vrati do kraja playoffa, no to je malo vjerovatno. Čini se da bi ovo mogla biti posljednja utakmica koju je Boogie odigrao za Warriorse. Potpisao je jednogodišnji ugovor, postaje slobodni igrač, a najveći favoriti za njegov potpis su Knicksi i Lakersi. Dvije franšize koje imaju velike planove za ljeto, mogle bi ići po Boogiea ako im glavni planovi propadnu. Boogie je i dalje sjajan igrač, pitanje je samo može li ostati zdrav.

***

Nikola Vučević je odigrao fantastičnu sezonu, i nalazi se na prekretnici karijere. Odluku još nije doneo a za njega će svakako biti interesovanja u oku leta. I dok se Vučević još nije izjasnio, uprava kluba sa Floride je rekla da im je zadržavanje Vučeviča prioritet:

Prioritet je da vratimo Vučevića. On će biti prioritet mnogim timovima takođe. Razgovaraćemo sa njegovim predstavnicima kada dođe vreme. Nadamo se da ćemo se nešto dogovoriti. Ovo je NBA i uvek ima dosta toga da se uradi između onoga što je namera i onoga što se uradi”, rekao je Jeff Weltman, predsednik Orlanda.

24. april

Thunderi su ponovo poklekli u prvom krugu play offa. I pored najava da je ove sezona ta u kojoj bi mogli napraviti iskorak, pa i fantastičnih partija u regularnom delu (doduše do All Star pauze), i obećavajućeg rostera (Westbrook, George, Adams, Schroeder, Noel ,Grant), OKC nije uspeo. Već postoje najave da će se tokom leta ova ekipa raspasti, a jedan od onih koji nakon play off serije sa Portlandom ima razloga za nezadovoljstvo je i centar Steven Adams. Sa jedne strane njegove partije u play offu su ispod nivoa njegovih izdanja ranije (11.8 poena i 7.2 skokova naspram 13.9 poena i 9.5 skokova tokom regularnog dela sezone), sa druge utisak je da se nije snašao u duelima sa starim drugom Enesom Kanterom (13.2 poena i 10.2 skokova). No, činjenica je i da ga Donovan nije koristio na adekvatan način. Jedino rešenje je trejd, a sigurno će za Adamsa biti dosta timova u redu za čekanje.

23. april

Izvori kažu da bi Jilius Randle mogao ovoga leta da potliše za Brooklyn kao slobodan agent. Ukoliko do toga dođe ponovo bi zaigrao sa D’Angelom Russellom sa kojim je igrao nekad u Lakersima.

Ova sezona je biti ili ne biti za Raptorse. Leonard je u zadnjoj godini ugovora, te je pitanje hoće li produžiti. Ovisi najviše o dometu Raptorsa u ovogodišnjem playoffu. Ako ne uspiju napraviti veći uspjeh, Leonard bi mogao otići. Ako ode, Raptorsi moraju razmišljati što dalje. Kao validna opcija se spominje Beal iz Wizardsa, koji je imao sjajnu sezonu. Baš zbog toga Wizardsi će se teško odreći svog beka, no za njega bi mogli dosta toga ponuditi. U paketu za Beala bi mogli ići Ibaka, Norman Powell, OG Anunoby, Fred VanVleet i pokoji pick prve runde. Praktički polovica ekipe bi otišla za Beala, a Raptorsi bi imali novog superstara.

 

22. april

Možda se čini neobično, no Sunsi i Kelti su u ozbiljnim raspravama oko tradea njihovih ponajboljih mladih igrača. Prema Bleacher Reportu, trade Tatuma za Bookera nije toliko daleko od realizacije. Prema njima, trade bi se mogao desiti ako Irving odluči otići iz Bostona, te potpisati s drugom ekipom kada mu istekne ugovor na ljeto. Tada bi Tatum postao svojevrstan višak, odnosno Keltima bi bio potrebniji bek-kreator, od krila, jer imaju već Haywarda i Browna. Sunsi bi također mogli graditi ekipu oko Tatuma, pogotovo ako se dočepaju Moranta na ovogodišnjem draftu.

 

21. april

Prošle godine su bili jedno od najugodniji iznenađenja Lige, a sada je situacija potpuno drugačija. Pelicansi su imali dobru ekipu na okupu, no Davis je odlučio otići, te im praktički sve srušio. Morati će raditi ekipu iz početka, a pitanje je tko će sve ostati. Jedan od najpodcjenjenijih igrača Lige Jrue Holiday bi mogao biti vođa novih Pelicansa, no za njega vlada izuzetna zaintersiranost širom Lige. Prvi na listi su Sunsi kojima očajnički treba bek-veteran koji će moći dovesti “klince” u red. Iza njih je i Magic koji iako imaju Fultza, žele sigurno na bekovskim pozicijama. Na kraju su tu i Bullsi, koji su iskazali zanimanje i za Lonzo Ballom, ukoliko ne dođu do Holidaya ili barem nekog beka na draftu.

 

20.april

Proces u Sixersima trajao je nekoliko godina. Užasni rezultati, post od doigravanju, te agonija navijača trajala je dosta dugo. Hinkie je strpljivo gradio ekipu, a plodovi njegovog rada tek se sada ubiru. Sixersi su osim svojih pickova doveli i Butlera, te Harrisa kako bi oformili možda imenima najjaču petorku Istoka. Stvari na terenu nisu najbolje funkcionirale, a GM Brand je imao nesvakidašnju ideju. Krajem 3. mjeseca počeli su problemi u svlačionici za Sixerse. Simmons je “zaružio” na gostovanju u Orlandu, te je morao presjediti utakmicu zbog “stomačnog virusa”.To nije dobro sjelo Brandu, pa se počeo raspitivati za trade svog ponajboljeg igrača. Zasada se ništa nije desilo, kao što vidimo, no ukoliko Sixersi kiksaju u playoffu, čini se da nitko neće biti siguran u Sixersima.

 

19. april

Posljednja u nizu tragičnih priča zbog povrede je Gordon Hayward. Vratio se košarci, no cijelu sezonu traži formu. Uhvatio je ritam tek sada pred kraj, no još je upitno koliko će biti koristan u playoffu. Boston je krcat zvijezdama, a Tatum i Brown neće još dugo moći čekati da Gordon proigra. Zato mu najgora ekipa Lige, Cavsi nude izlaz. Zaintersirani su za Gordona, te vjeruju da s njim, Sextonom i Loveom imaju ekipu dovoljno dobru za izboriti doigravanje. Faliti će tu još pokoji rotacijski igrač, no ako Love i Hayward pronađu staru formu, Cavsi bi ponovno mogli biti opasni.

Građenje core tima oko Lova, Sextona, Osmana, pa i pridošlica poput Haywarda, znači da bi Cavsi trebali počistiti u svom dvorištu. Jedan od onih koji je na izlaznim vratima je i JR Smith. On bi mogao biti, kako kruže glasine, interesantan nekim klubovima koji bi ga mogli dovesti putem trejda ovoga leta. JR ima garantovanih 3.8 miliona dolara što i nije neka velika suma obzirom na njegovo iskustvo i back up ulogu koju bi imao u novom timu.

18. april

Trenutno, jedna od najgori ekipa Lige može biti zadovoljna s potencijalom i igrama nekih mladih igrača. Lavine i Markkanen su se pokazali u jako dobrom svjetlu ove sezone, a čak je i Porter Jr nešto odigrao. No, nikako nisu zadovoljno s playmakerima. Kris Dunn je na momente pokazivao znakove potencijala, no bio je previše nekonstantan te dosta često i povređen. Kao idealnu zamjenu Bullsi su “zavirili” u Los Angeles. Lonzo Ball se čini kao idealna akvizicija za Bullse. Igrao je vrlo dobro u Lakersima ove sezone, no dosta često je kritiziran, a isto tako njegov BBB brand je pred raspadom. Možda mu treba promjena “klime” kako bi se ponovno mogao fokusirati na košarku. Jedino ako Bullsi uspiju birati Ja MOranta na draftu, onda vrlo vjerovatno od tradea neće biti ništa. U suprotnom mogli bi gledati Balla u drugom dresu iduće sezone.

 

13.april

Tek što je dobio otkaz u Lakersima, Luke Walton je eskpresno pronašao novi posao. Kako javljaju NBA insideri, Kingsi i Walton su se dogovorili i naredne tri godine ovaj će mladi stručnjak voditi Sacramento.

12. april

Sada je zvanično. Razišli su se Lakersi i Luke Walton. LA tim sada traži i novog trenera. Kao glavni kandidati se spominju Ty Lue i Monty Wiliams. Ponovno ujedinjenje Lebrona i Luea?

* * *

Problemi i u Memphisu. Grizzliesi su otpustili svog trenera, JB Bickerstaffa tokom jučerašnjeg dana, a na pomalo neobičan način reagovao je njihov najbolji igrač Mike Conley. Conley koji je imao vrlo dobru sezonu (21.1 poena, 6.4 asistencije i 3.4 skoka) zaradiće neverovatnih 32 miliona naredne sezone. Memphis je pokušao da ga trejda u februaru, ali su na kraju pustili Marca Gasola.

 

 

Odmah po završetku regularne sezone Divac je donio iznenađujuću odluku. Smijenio je dosadašenjeg trenera Davea Joergera. Ovo je iznenađenje, jer Kingsi su imali sjajnu sezone, totalno iznad očekivanja. Dave je sjajno krenuo razvijati Foxa i Hielda, a Bagley je bio jedan od najkorisniji rookiea ove godine. Kao moguće zamjene spominju se  Luke Walton, ukoliko dobije otkaz u Lakersima ili Monty Williams, bivši trener Pelicansa dok se u poslednje vreme pominje i Etore Messina.

Iskusni trener (59) do sad nije radio samostalno u NBA, trenutno je pomoćnik Gregu Popovichu u San Antonio Spursima, ali ima bogato evropsko iskustvo.

U četiri navrata osvajao je Evroligu, poslednji put sa moskovskim CSKA 2008. godine.

Armejce je vodio i od 2012. do 2014, što je i njegov poslednji klupski angažman, a od 2015. do 2017. radio je kao selektor italijanske reprezentacije.

9. april

Možda i najljepša priča ove sezone je bio Derrick Rose. Nije se vratio na MVP razinu, ali ova sezona je svakako bila najbliža tome. Igrao je sjajno u Wolvesima, čak je postigao i 50 poena, te pokazao kako usprkos povredama još uvijek može na trenutke biti “onaj stari”. Sada mu ističe ugovor, Wolvesi su sigurno zainteresirani za produženje, no Rose izgleda da ima druge planove. Htio bi se vratiti kući, te je njegov agent izjavio kako je Rose spreman na povratak u Bullse. Samo mu trebaju ponuditi ugovor.

 

7. april

Kao što smo nedavno pisali, Kevin Durant je na pragu odlaska iz Warriorsa. Bilo je izuzetno puno problema u ekipi ove godine, puno više nego prijašnjih sezona, pa se čini da bi KD mogao opet potražiti novi izazov. Prstenje je osvojio, uzeo je i MVP nagradu, tako da to može prekrižiti, te krenuti dalje. Kao glavnog favorita smo naveli Knickse, a čini se da je KD sada bliže Knicksima nego ikada. Nekoliko portala već prenosi kako je to gotova stvar, samo je pitanje vremena. Iako su najgora ekipa Lige trenutno, imaju vrlo dobru mladu jezgru, a uz to imaju i najveće šanse za prvi pick na nadolazećem “Zion” draftu. To sve bi moglo biti primamljivo za KD-a, koji bi imao solidnu podršku, a uz to mogli bi potpisati i još nekoga od slobodnih igrača. KD i Zion bi sigurno bili predobar “mamac” za većinu igrača.

 

6. april

Možda i prvi puta u povijesti, Clippersi su poželjnija destinacija u Los Angelesu. Dosada su svi išli u Lakerse, no čudni potezi uprave, te loši odnosi u ekipi udaljavaju većinu igrača od njih. Zato su Clippersi dolaskom West poslati stabilna franšiza, te poželjna destinacija za mnoge igrače. Tako bi čak i Leonard mogao stići u Clipperse, uz Duranta svakako najtraženiji slobodni igrač na ljeto. Kako bi Raptorsi sigurno htjeli nešto zauzvrat. Tako bi mogli potpisati sign and trade s Clippersima, te bi put Kanade išao Danilo Galinari + nekolicina pickova. Istina, ovo bi oslabilo Raptorse, no Galinari je vrlo dobar igrač koji bi sigurno pomogao.

 

5. april

Vince Carter ima za nas radosne vijesti. Iako je najstariji igrač Lige, u godinama kada njegovi bivši suigrači već po nekoliko godina uživaju u blagodatima penzije, odlučio je igrati još jednu sezonu. -“Želim igrati još jednu sezonu.”- izjavio je Carter. Pitanje je hoće li ostati u Hawksima, no prema nekim izvorima karijeru bi čak mogao završiti u Toronto. Tamo gdje je sve počelo.

 

4. april

Početkom sezone činilo se kako se nitko neće moći ni približiti Warriorsima. Potpisali su Boogiea, zadržali jezgru s kojom su osvojili naslov i činilo se da je sve savršeno. No, tijekom cijele sezone ih prati dosta problema. Od svađe Duranta i Greena, do povreda glavnih igrača. I dalje su prvi favoriti za naslov, no nisu niti izbliza toliko uvjerljivi kao što se mislilo. Koncem ove sezone KD opet postaje slobodni igrač. Već nekoliko sezona potpisuje kratke ugovore s  Warriorsima, a čini da je potpisao svoj posljednji. Prema informacijama iz NBA Lige, Durant je iduće sezone sigurno u nekom drugom dresu. Uzeo je dva naslova, bio je MVP Finala, te izgleda da želi novi izazov. Knicksi se spominju kao favoriti za njegov potpis.

Teška povreda Jusufa Nurkića dramatično menja planove tima iz Oregona. Iako su Blazersi nastavili sa dobrim igrama a sinoć stigli i do 50. pobede, na duže staze će morati da se reorganizuju. I dok bi na poziciji centra trebali potražiti neko bolje rešenje od Enesa Kantera (i tu je DeMarcus Cousins prva opcija) na pozicini krilnog centra bi mogli dovesti još jednog All Stara, Kevina Lova. Za njega bi mogli dati McColluma i još neke pickove. Da bi imali mesta u rosteru Portland treba da se reši nekih igrača uključujući i Evana Turnera koji je vezao dva triple doubla sa klupe, kao i Moe Harklessa.

2. april

Anthony Davis će sigurno da menja jato ovoga leta, a među onima koji će ga želeti dovesti su i Houston Rocketsi. Rocketsi su spremni poslati u New Orleans svog prvog centra Clinta Capelu i gomilu pickova, piše Zach Buckley sa Bleacher Report.

Capela je sigurno među 10 najboljih centara lige i profil igrača kakav bi koristio Pelicansima u izgradnji tima na duže staze. Sa druge strane Davis bi momentalno doneo toliko potreban kvalitet Houstonu da zagospodari Zapadom, a možda i celom ligom!

 

 

Brooklyn Netsi su pravi primjer ekipe koja se pametnim odlukama i naporim radom može izvući “iz govana”. Još uvijek trpe posljedice tradea za Piercea i Garnetta, ali već se počinju vidjeti rezultati rada. Osim novoj upravi koja je birala prave igrače, velike zasluge idu i treneru Atkinsonu. Napravio je stabilnu ekipu koja ima i glavu i rep, te razvio nekoliko sjajnih mladih igrača. Iz tog razloga Netsi su odlučili ponuditi novi ugovor Kennyu, te produžiti suradnju s njim.

 

 

31. mart

Nikola Milutinov mogao bi se pridružiti četvoritic srpskih košarkaša koji trenutno nastupaju u NBA. Sprski centar blista u Olimpijakosu, posebno nakon dolaska Davida Blatta i ključni je igrač ovoga tima. Drugi je skakač Evrolige, i jedan od najvećih kandidata (uz Michaela Jamesa) za MVP-a ovog takmičenja. San Antonio Spursi imaju pravo na Milutinova, a prošlo leto su odbili da plate 900.000 dolara otkupne klauzule. Ovoga leta bi situacija mogla biti drugačija jer situacija u timu diktira potrebnu za jednim vrsnim centrom. LaMarcus Aldridge je četvorka i ima 33 godine, dok jedini pravi centar Jakob Poeltl (5.5 poena, 5.3 skoka) nije vrhunski kalibar igrača za ovakav tim. Pitaju su Spursi, ali se pita i Milutinov, a ovoga leta za njega će sigurno biti mnogo izazova uključujući i Svetsko prvenstvo u Kini!

 

29. mart

Nakon što je već proživio stresno ljeto, Demar Derozan bi mogao opet promijeniti sredinu. Vrlo dobro se snašao u Spursima, na putu je da bude prvi igrač Spursa u povijesti sa prosječno 20 poena, 5 skokova i asista. On i Aldridge su odličan tandem, no u globalu plafon im nije toliko visok. Odnosno, čak i uz ovako dobre igre vodećeg dvojce, Spursi nisu niti u najužem krugu favorita za naslov. Trebaju franšiznog igrača, a možda i najbolji dostupni bi mogao biti Anthony Davis. Prema Zack Buckleyu iz Bleacher Reporta, Spursi bi mogli poslati Derozana, Lonnie Walker i pick prve runde u Pelicanse, te oko Obrve graditi budućnost.

A kako stvari stoje ni LaMarcus Aldridge ne vidi kraj svoje karijere u Spursima. Aldridge je do 2015 bio član Blazersa, ali je tada potpisao za Spurse kao free agent, no Jasonu Quicku iz the Athletica je rekao kako i dalje ima sjajne odnose i redovan kontakt sa Lillardom.

“Stalno mu govorim da ću se vratiti i tamo završiti karijeru,” rekao je Aldridge. “To je nešto o čemu mi stalno pričamo  da igramo ponovo zajedno”.

Aldridge ima ugovor sa Spursima koji ga u ovoj franšizi drži do sezone 2020 – 2021, kada će imati 35 godina.

28. mart

Najbolji igrač Magica, novopečeni Allstar, Nikola Vučević igra sezonu karijere. Izjednačio se s T-Macom po broju 20+10+5 utakmica u jednoj sezoni, a najviše zbog njega Magic je u ozbiljnim pričama oko doigravanja. Ovo mu je posljednja godina ugovora, a na ljeto će sigurno biti jedan od dark horseova na tržištu. Nije kalibar najvećih zvijezda, poput Duranta i Leonarda, no Vuč će sigurno usrećiti svaku ekipu koja ga uzme. Jedna od njih bi mogli biti i Sacramento Kingsi. Divac je zagrizao za Vuča, pa bi ga pridružio Bjelici i Bogdanu, te na taj način dodatno osnažio ekipu.

 

27. mart

Početkom sezone se činilo kako će Raptorsi samo “iznajmiti” Leonarda na jednu sezonu. Nije baš bilo puno nade da će produžiti s Kanađanima. No, iza sebe imaju izvrsnu sezonu, druga su ekipa Istoka, te jedni od favorita da sruše Warriorse. Leonard igra sezonu života, a čini se da mu se sviđa u Kanadi. Zato su Raptorsi počeli gajiti nade da će Leonard ipak ostati kod njih. Samopouzdanje im raste, stvorili su dobar odnos s njim ove sezone, a isto tako mogu mu ponuditi najveći i najduži ugovor. Odnosno skoro 50 miliona $ više od svih. Morati ćemo čekati ljeto, no po svemu sudeći Leonard bi mogao ostati u Kanadi.

 

23. mart

Za Spurse je do kraja sezone potpisao Litvanac, Donatas Motiejunas, kako javlja portal  15min.lt. On će za San Antonio igrati samo ove sezone, jer već ima dogovor da se vrati u Kinu naredne, 2019 – 2020, sezone. Motiejunas je igrao az Shandong Golden Stars za koje je davao 27.4 poena i imao 13.8 skokova. On se već okusio u NBA, gde je nastupao 0d 2012 do 2017, najviše za Rocketse, potom i Pelicanse (proseci su mu 7.8 poena i 3.8 skokova).

 

22. mart

Već neko vrijeme bivša NCAA zvijezda Jimmer Freddete je tražio NBA angažman. Nakon neuspjelog prvog pokušaja u NBA, otisnuo se u Kinu te tamo postao apsolutno najbolji igrač Lige. Nije mu bilo strano trpati ni preko 50 poena, a prosječno je ubacivao preko 35. Nakon nekoliko pokušaja povratka napokon je uspio. Jimmer je potpisao dvogodišnji ugovor sa Sunsima, te dolazi kod našeg Igora Kokoškova.

 

20. mart

Činilo se kako su Lakersi pronašli idealnu zamjenu za Waltona, no samo dan kasnije moraju ponovno u potragu. Doc Rivers je bio velika želja uprave Lakersa, no kako je bilo i očekivano gradski rivali nisu htjeli samo tako “predati” svog trenera. Jerry West je izuzetno pametan i sposoban GM, te je tako odlučio početi pregovore oko produženja ugovora s Docom. Dvije stranke su pred potpisom produženja, što znači da Lakersi moraju tražiti dalje.

 

19. mart

Nakon ovogodišnjeg neuspjeha Luke Walton je praktički već sada bivši trener Lakersa. Otkaz na ljeto je čini se neizbježan, iako ovakvu sezonu nikako ne možemo svaliti na Waltona. No, uprava Lakersa misli drugačije, te ćemo iduće sezone gledati novo lice na klupi Lakersa. Po svemu sudeći Lakersi su najviše zagrizli za trenera njihovog gradskog rivala Clippersa. Na mjesto Waltona bi mogao doći Doc Rivers! Prema nekim info postoji obostrani interes za ovu suradnju, samo je pitanje hoće li Jerry West pustiti Doca iz Clippersa.

 

17.mart

Već nekoliko mjeseci Carmelo Anthony nema ekipu. Otpušten je iz Hawksa, nakon tradea iz Rocketsa, te od tada je u potrazi za novim izazovom. Bilo je spekulacija oko prelaska u Lakerse,no kako su defitivno ostali bez playoffa dovođenje Mela nije imalo smisla. No, jedna druga playoff ekipa bi ga mogla dovesti u svoje redove. Golden State Warriorrsi su zainteresirani za Mela, te bi ga mogli dovesti prije kraja prijelaznog roka.

16. mart

Lakersi su imali očajnu sezonu, tako da iduće već moraju napraviti nešto ozbiljnije. Ispred njih je veliki popis slobodnih agenata ovo ljeto, te će morati ugrabiti barem jednog. Naravno na vrhu su Durant, no i Leonard koji se potpuno vratio u formu u Raptorsima. Prije njegovog prelaska u Kanadu, Lakersi su bili najizgledniji kandidat za trade. No, od toga nije bilo ništa, što ne znači da ga sada ne mogu dovesti. Interes zasigurno postoji, a Lebron je kratko i jasno poručio Leonard nakon utakmice – “Čujemo se. Bićemo u kontaktu.”- Naravno ovo ništa ne mora značiti, no sigurno smo kako će Lakersi sigurno pokušati vrbovati Leonarda.

 

Pre neki dan smo pisali kako se u Dallasu ozbiljno pripremaju za budućnost, a da Luki Dončiću uz Kristapsa Porzingisa planiraju pridružiti i Kembu Walkera. Čini se da ambicije kluba iz Teksasa tu ne staju, pa će tim Marka Cubana tokom leta pokušati prirediti i još neko iznenađenje. Kako piše portal Fadeaway World, iznenađenje bi mogao biti ili dobar izbor na draft, ili trejd za jednog superstara (pominje se Jimmy Butler), ali i potpisivanje nekog atraktivnog free agenta, recimo DeMarcusa Cousinsa. Sve u svemu, Mavse očekuje burno i uzbudljivo leto.

15. mart

Nekadašnja rookie senzacija Michael Carter Williams je nešto ranije ove sezone opet dobio otkaz. Nije se snašao ni u Rocketsima, te se činilo kako se bliži kraj njegovoj karijeri u NBA. No, Magic mu je odlučio dati još jednu šansu. Dobio je 10-dnevni ugovor, te će probati izboriti angažman do kraja sezone. Magicu je sada potrebna svaka pomoć u borbi za playoff, pa još jedan čovjek u rotaciji sigurno neće faliti.

 

14. mart

Mike Malone više ne računa na Isaiaha Thomasa! Malone je odlučio da smanji rotaciju u svojoj ekipi i da minute dobijaju samo oni koji su u najboljoj formi, pa će Thomas ispasti iz rotacije.

“Moja odluka nema veze sa Thomasom, već gledam šta je u ovom trenutku najbolje za ekipu. Doneo sam odluku da smanjim rotaciju, samo osam igrača je dobilo priliku u prvoj četvrtini, a to je način na koji ću koristiti i u budućnosti ,” rekao je trener Nuggetsa.

 

13. mart

Ne tako davno preneli smo spekulacije medija i sportske američke javnosti, kako bi ovoga leta u New York mogla stići dva All Stara – Kyrie Irving iz Bostona i Kevin Durant iz Warriorsa. No, tako ne misli Charles Barkley, koji smatra da oni nisu igrači za ‘veliku jabuku’ i Knickse:

“Mislim da ni Durant ni Kyrie nisu dovoljno čvrsti da bi igrali u Knicksima. Irving je veoma dobar igrač, Kevin je fantastičan, ali nisam siguran da imaju mentalni sklop da bi igrali u tom gradu. Oni se bune kada im mediji postavljaju pitanja. Možda New York nije za njih”, rekao je Charles Barkley.

12. mart

Mavsi su odustali od ove sezone, no zato sve karte bacaju na iduću. Zingis će biti potpuno zdrav, Luka najvjerovatnije sa titulom ROY-a, a prema najavama prva njihova meta na ljeto će biti Kemba Walker. On bi bio sjajan dodatak ovoj ekipi, koja bi imala svoju veliku trojku u Zingisu, Kembi i Dončiću. Kembi bi se sigurno svidjelo doći u ovu ekipu s kojom bi napokon imao šanse pobjeđivati. S ovim potpisom Mavsi već iduće sezone postaju jako opasna ekipa.

 

8. mart

Uz Butlera Lakersi će sigurno ponovno ići po Leonarda. Nisu uspjeli dogovoriti trade sa Spursima prošlo ljeto, no Leonard je slobodan igrač nakon ove sezone. Magic je u opasnom pohodu za pojačanja, a Leonard će uz Davisa biti jedna od glavnih meta. No, postoji jedan mali problem… Leonard nimalo nije zainteresiran za Lakerse i igranje s Lebronom. Leonard je jako povučena ličnost, te se sigurno ne bi snašao među “svjetlima” LA-a, a uz to Lebron se baš i nije pokazao kad dobar suigrač ove sezone. Tako da, Lakersi mogu drugdje tražiti svoje pojačanje.

 

Ova sezona je bila razočaravajuća za Lakerse. Već su odustali od doigravanja, Lebron će na restrikciju minuta, a Ball se vjerovatno neće vratiti ove sezone. Trebaju im pojačanja, a Magic je izgledao pronašao drugu metu. Ako Davis ne bude dostupan, Lakersi će ugovor ponuditi Jimmy Butleru. Njemu ističe ugovor koncem sezone, lako je moguće da produži sa Sixersima, no ukoliko ni oni ne ostvare neki uspjeh u playoffu, moguće je da Butler opet mijenja ekipu.

 

7. mart

Frustracije Kembe Walkera u Hornetsima su bile poznate još od prošle sezone. Niti jednom nisu igrali u playoffu, a moguće je da se to promijeni ove sezone. Hornetsi su na jednu pobjedu udaljeni od playoffa, no ispred njih se trenutno nalaze Heat i Magic. Kembi ističe ugovor s Hornetsima, a sudeći po ovoj sezoni moglo bi doći do rastanka između njih. Kemba i dalje nije zadovoljan s konkurentnosti ove ekipe, na ovakvom Istoku se grčevito bore za posljednje mjesto u playoffu. Čak i da ga izbore, neće se dugo zadržati pored Raptorsa i Bucksa s kojima će vjerovatno igrati ukoliko izbore doigravanje. Zasada još ništa nije potvrđeno, no Kemba nikako nije sretan u Hornetsima i mogao bi vrlo brzo napustiti Jordana i njegovu ekipu.

 

4. mart

Kao i što smo pisali, prvaci su odlučili vratiti Andriju Boguta u svoje redove. Osvajač NBA prstena baš s Ratnicima, imao je sjajnu sezonu u Australiji, te će biti sigurno odlično veteransko pojačanje pred playoff. Trebalo je samo dobiti dopuštenje od njegovog kluba iz Australije. To je uspješno rješeno, te se Bogut vraća u svoj bivši klub

Melo je još uvijek u potrazi za novom ekipom. Najdalje u pregovorim s njim su otišli Lakersi, no zasada i oni odustaju od njega. Ukoliko Lakersi izbore playoff tada će nastaviti pregovore s Melom, u suprotnom ništa od angažmana.

I Raptorsi ojačavaju svoje redove, posebno klupi. Potpisali su iskusnog šutera, Jodie Meeksa, i to na 10-dnevni ugovor. Ako zadovolji u tom periodu, za očekivati je produženje saradnje do kraja sezone. Meeks, kojeg su 2009. kao 41. pick birali Bucksi, igrao je za Philadelphiju, Lakerse, Orlando, Detroit i Washington. Najbolju je sezonu imao u dresu Lakersa, kada je 2013-14 davao prosečno 15,7 poena.

Agonija Kelta traje od Allstara. Nakon njega nisu ostvarili niti jednu pobjedu, a trenutno drže za njih loše 5. mjesto na Istoku. Iako imaju izuzetno širok roster, produkcija s klupe im je izuzetno loša. Zbog toga bi mogli razmisliti o dovođenju pojačanja pred playoff. Novinar Boston Globea ima zanimljiv prijedlog za Kelte, dovođenje Carmela Anthonya. Iako Melo nakon Knicksa nije uspio niti u jednoj ekipi i iz svake je otpušten, možda bi mogao donijeti produkciju s klupe koja je potrebna Keltima. Uz uvjet da se smirio u ovom vremenu dok je bio bez ekipe.

 

1. mart

Pau Gasol (38) novi je igrač Bucksa. Dvostruki šampion NBA sa Lakersima, sporazumno se razišao sa Spursima, i već je našao novi klub. I to klub koji je na prvom mestu kada je učinak u pitanju ove sezone, i koji suvereno vlada Istokom. San Antonio Spursi, na čijoj klupi je tavorio nakon oporavka od frakture stopala, pristali su na sporazumni raskid ugovora, i to u poslednjem trenutku, tako da Gasol zadrži pravo da u plej-ofu nastupi za neki drugi tim.

28. februar

Nedavno je objavljeno kako Draymond Green ima novog agenta. Istog kao i Davis, a i Lebron James. Čim je Green potpisao s Rich Paulom, počele su glasine kako napušta Warriorse. Ovo ljeto sve su oči uprte u Duranta, a Greenu ugovor ističe 2020. godine. Te godine klasa slobodnih igrača nije niti izblizu jaka kao ove godine, pa bi Green mogao biti među traženijim igračima. Zbog veze s Paulom, Lakersi se nameću kao logična opcija, no Warriorsi sigurno znaju koliko je Green bitan i sumnjam da će ga pustiti samo tako.

 

Prije nekoliko sati Pelicansi su otpustili beka Tima Fraizera i  tako otvorili mjesto na rosteru. Nekoliko dana pregovaraju sa ponajboljim šuterom Eurolige, Dairisom Bertransom. Nama je Bertrans dobro poznat, već je etabliran Euroligaški igrač, a ove sezone je u šuterskoj formi karijere. U Euroligi ima nestvarnih 53,6% šuta za tri poena, a njegov brat Daivis je ponajbolji šuter NBA lige. Pelikani će dobiti iskusno i vrijedno pojačanje u vanjskoj liniji.

 

25. februar

New York! New York! Ovo će leto biti burno u ‘velikoj jabuci’. Po svim prognozama Knicksi će uz solidnu mladu jezgru koju imaju tražiti i velike ribe a na radaru su igrači u statusu ‘slobodnih agenata’. I dok je za mnoge Kevin Durant već gotova priča, druge se kombinacije vrte oko još dva All Star imena – Kyrie Irvinga iz Bostona i Chrisa Middletona iz Bucksa. No, naše kolege iz podcasta BušaNBAsket smatraju da bi New York mogao tokom leta da sastavi i pakleni trojac – i da uz Durantulu i Irvinga, dovedu još jedno zvučno ime – Anthony Davisa! A kako, e to zavisi od brojnih okolnosti – a jedna je da dobiju prvi pick na draftu, recimo Ziona Williamsona, i da je on zdrav, i da ga ustupe u jednom takvu trejdu Pelicansima, itd… itd…

24. februar

Vidjelo se nešto ne funkcionira u redovima Warriorsa protiv Rocketsa. Nije bili niti O od obrane, Rakete su ih (bez Hardena) otpuhali s terena. Uz to povredio se i Green, a na kraju je moguće da Warriorsi ostanu bez njega. Naime, ovo ljeto se dosta slobodnih igrača spominje u kontekstu Lakersa, a čini se da je najnovija meta Lebrona baš Green. Prije samo nekoliko dana Green je potpisao s Lebronovim managerom Rich Paulom, čovjekom koji je zadužen i za karijeru Davisa. Svi smo vidjeli što je bilo sa tom sapunicom.. Vrbuje li Lebron Greena da mu pomogne u Lakersima? S njim, Lonzom i Greenom obrana bi dobila jednu potpuno novu dimenziju.

 

18. februar

Ove godine očajni Knicksi sve karte bacaju na free agency. Unatoč tome što su među najlošijim ekipama Lige i dalje su najvrijednija franšiza. Svi žele u New York pa nije ni čudo što se dosta free agenata povezuju s njima iako nemaju niti bliz konkurentan tim. Već duže vrijeme “vrbuju” Duranta, a kako imaju cap prostora s njim bi uparili sigurno još jednog Allstara. Klay bi mogao biti prevelik zalogaj jer je praktički već odlučio kako produžuje s Warriorsima, no netko kao Middelton bi se idealno uklopio. Kao “pomoćna snaga” za Duranta, uz visoki pick na idućem draftu i Knicksi su opet konkurentni.

 

Jodie Meeks potpisao je 10-dnevni ugovor s Toronto Raptorsima. Bivši bek Wizardsa, Magica, Lakersa, Bucka, Pistonsa, 76ersa, tako je postao i četvrto novo ime na rosteru tima iz Kanade. Kanađani pokušavaju na sve načine ojačati ekipu kako bi ove sezone napravili korak dalje, i stigli do velikog finala. Raptorsi su trejdali za Marca Gasola, a kao slobodne igrače već potpisali Jeremy Lina, Ben McLemorea, Patricka McCawa i Malcolma Millera, dok su klub napustili Greg Monroe, C.J. Miles, Jonas Valanciunas i Malachi Richardson..

17.februar

Probao je u Lakersima i nije išlo. Beasley je tradean, a nakon toga i otpušten iz Clippersa, a karijeru neće nastaviti u NBA. Nije bilo dovoljno dobre ponude, te je Beasley odlučio otići na 2 mjeseca u Kinu. Ponuda mu je odgovarala, ligu poznaje, a tamo će se možda i pripremati za još jedan povratak.

 

Na nedavno održanom Allstaru, od “starije garde” najviše je impresionirao Ray Allen. U Celebrity utakmici je izgledao sjajno. U odličnoj je fizičkoj formi, šut je naravno i dalje tu, a Ray Ray je dominirao. To su primijetile i NBA ekipe, odnosno Rocketsi. Morey je izjavio kako je već pripremio 10-dnevni ugovor za njega, samo je pitanje hoće li Allen pristati.

15. februar

Najveći problem Thundera u ovoj sezoni je vanjski šut. Ako izuzmemo PG-a, te eventualno Granta koji šutira odlično ove sezone, Thunderi se dosta pate izvana. Nedvno su otpustili najboljeg šutera Abrinesa, no čini se da su imali spremno rješenje. Potpisali su drugog brata Morrisa, Markieffa koji je raskinio s Wizardsima. Potpisao je do kraja sezone za Thundere.

 

14. februar

Enes Kanter je novi igrač Blazersa. Iako su za njega bili zainteresovani i Lakersi on se opredelio za tim u kojem igra Jusuf Nurkić sa kojim će deliti minute. Turčin je ove sezone odigrao 44 utakmice za Knickse i prosečno je beležio 14 poena, uz 10.5 skokova i 1.9 asistenciju.

12. februar

Za vrijeme trade deadlinea Wizardsi su poslali Morrisa u Pelicanse. Tamo se nije dugo zadržao, već je dogovorio otkup ugovora kako bi postao slobodni igrač. Čim se to dogodilo, pojavili su se Lakersi kao glavni kandidati za dovođenje Morrisa. No, čini se da nisu ni to uspjeli. Još dvije ekipe su zagrizle, Rocketsi kojima pod hitno fali netko koristan na klupi, te Raptorsi koji su doveli Gasola, vjerovatno i Lina, te daju sve od sebe kako bi stigli do naslova. Morris bi bio bitan šraf s klupe, iskusan igrač koji već iza sebe ima nekoliko playoff nastupa.

 

11. februar

Napokon oporavljeni Jeremy Lin odlučio je raskinuti ugovor s Hawksima. Dosada je bio jedno od njihovih glavnih oružja s klupe, no Hawksi će mu omogućiti borbu za prsten. Naime, Lin će nakon otkupa sa Hawksima, potpisati ugovor s Raptorsima do kraja sezone. Odlaskom Wrighta u Grizzliese otvorilo se jedno bekovsko mjesto u kanadskoj ekipi. Lin je iskusan NBA bek, a pokazao je da su povrede iza njega, te će sigurno pomoći Raptorsima i dodatno ojačati njihovu klupu.

 

Kao što je i prije nekoliko dana bilo najavljeno, Pacersi su potpisali Wesa Matthewsa. Nakon tradea iz Mavsa u Knickse, odigrao je nekoliko utakmica u New Yorku, a nakon toga dogovorio otkup ugovora s ekipom. Bilo je nekoliko zainteresiranih strana, no Wes se odlučio otići tamo gdje će dobiti najviše prilike za igru. Pacersi su povredom Oladipa ostali “kratki” za jednog beka, a Wes će se sigurno dobro uklopiti u rotaciju Pacersa.

 

10. februar

Legenda NBA Lige, veteran Pau Gasol mogao bi još jednom promijeniti ekipu. Već je 2 sezone u Spursima, no ove sezone igra uvjerljivo najmanje minuta. Konkretno igra duplo manje nego prošle godine, a igrao je u samo 26 utakmica. Iako bi Pau vrlo lako mogao i završiti karijeru, čini se da bi radije samo promijenio sredinu kako bi dobio više minuta.

 

8. februar

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić završio je epizodu u Clippersima. Klub ga je otpustio, isplatićemo ceo ugovora u subotu, tačno 48 sati nakon trade deadline, Teo će postati slobodna igrač. U NBA se za njega interesuju Orlando i Bullsi, dok ga u Evropi čekaju Efes i Macabi. Teodosić već mesec i po dana nije odigrao niti jedan meč a u ovoj sezoni beleži svega 3.2 poena i 2.1 asistenciju po meču.

Trade deadline je prošao, no ekipama je još uvijek dozvoljeno potpisivati slobodne igrače. Nekoliko ekipa je već oslobodilo mjesta na rosteru, a igrači poput Matthewsa, Kantera i ostalih su u potrazi za novom ekipom. Neki su već pronašli (Wes), Kelti su zagrizli za Kantera, a Melo bi mogao kod svoj starog prijatelja Lebrona. Bilo je priče kako će Lakersi ponuditi Melu ugovor, a sinoćnjim tradeom Zubca i Beasleya su otvorili jedno mjesto na rosteru.

 

TRADE DEADLINE

Nakon tradea Zingisa u Mavse, pročulo se kako će Knicksi otkupiti ugovora Wesa Matthewsa. Gotovo svi contenderi su stali u red za njega, no čini se da će karijeru nastaviti u Pacersima. Nakon povrede Oladipa potrebna im je svaka pomoć u vanjskoj liniji, a to su riješili na efektan način.

 

Prema svemu sudeći, karijera Miloš Teodosića u NBA se privodi kraju. Clippersi su ga odlučili otpustiti, nakon što je presjedio gotovo čitavu sezonu. Izgledna opcija je povratak u Europu.

 

Fultz će pokušati oživit karijeru u Magicu. Orlando je napokon napravio dobar posao, ako se ispostavi da je Fultz zdrav. Poslali su za njega Jonathana Simmonsa, te picka prve i druge runde.

 

Bucksi su također odradili odličan posao. Jučer su doveli Stana Johnsona u zamjenu za Makera, no danas je Stan već na putu u New Orleans zajedno sa Jason Smithom. U suprotnom smjeru stiže Nikola Mirotić koji će se sigurno sjajnu uklopiti u ovu ekipu Bucksa.

 

Ivica Zubac je promijenio ekipu, no ne i grad. Ostaje u Los Angelesu, Lakersi su ga poslali u Clipperse zajedno s Beasleyem u zamjenu za Mike Muscalu.

 

Grizzliesi su bili među zaposlenijim ekipama na ovom trade deadlineu. Osim Gasola poslali su Greena i Templea za Avery Bradleya

 

Trenutno, najbolji posao je odradila ekipa Raptorsa. Poslali su Valančiunasa, Wrighta i CJ Milesa te pick 2. runde u zamjenu za Marc Gasola. Ovim potezom su odgovorili Sixersima koji su jučer doveli Harrisa. Ovo dobrano zaoštrava bitku na Istoku. Raptorsi s Gasolom postaju izuzetno ozbiljan protivnik svakome u Ligi, pa čak i Warriorsima.

Posljednji dan prijelaznog roka nismo imali neku bombu. No, kako je život surov u NBA najbolje je osjetio Harrison Barnes. On je razmijenjen u Kingse u pola utakmica. Mavsi su igrali sa Hornetsima, te u sred utakmice Barnes je saznao da pakuje kofere i putuje u Sacramento. Divac ga je doveo, a u suprotnom smjeru idu Zach Randolph i Justin Jackson.

 

6. februar

Grizzliesi su u ozbiljnim pričama oko tradea Gasola i Conleya. Jučer su svoju ponudu poslali Raptorsi, odnosno ponudili su Lowrya i Valančiunasa za dvojac Međeda. Ponuda je odbijena, iz razloga što u Memphisu žele mlade igrače i pickove. Taj trade je propao, no Gasol je izgleda jako blizu Hornetsa. Jordan je zagrizao i pod hitno želi dovesti Kembi pomoć. Prema posljednjim informacijama, od tradea nas dijele samo detalji. Memphis će u Hornetse poslati Gasola, dok je u suprotnom smjeru Malik Monk, pick prve runde, te jedan ugovor pred istekom.

 

Boban Marjanović ima novi klub, a to su 76ersi. Sa njim u paketu put Philadelphie ide i Thobias Harris, a na drugu stranu idu Landry Shamet, Wilson Chandler, Mike Muscala i pickovi prve runde drafta 2020 i 2021:

Tako su Bobi i Tobi preselili na Istok, a Phila je napravila poprilično zanimljivu petorku – Simmons, Reddick, Harris, Butler i Embiid! Sa druge strane Clippersi su uložili u budućnost i sa ovim pickovima moći će da grade tim na duže staze.

 

5. februar

Nedugo nakon što je napustio Phillu, Dario Šarić bi još jednom mogao promijeniti klub. U Wolvesima nisu baš zadovoljni s doprinosom našeg Daria, te Saunders pretpostavlja Gibsona. Veteran ima puno veću minutažu, te bi Wolvesi htjeli razmijeniti Daria. Stavili su ga na trade block, a za njega traže jednog igrača, te pick prve runde.

Loša igre u posljednje vrijeme, te Griffinovo nezadovoljstvo natjeralo je upravu Pistonsa da napravi neke promjene. Trenutno su najtanji na bekovskim pozicijama, jer Jackson niti izbliza ne pruža igre iz vremena u Thunderu, dok je Ish dosta povređen ove sezone. Spas su naši u Elvisovom gradu. Conley je već duže vrijeme u izlogu, a Pistonsi su glavni favoriti za njegovo dovođenje. S Conleyom, Drummondom i Griffinom bi čak mogli imati i ozbiljne playoff ambicije, što bi sigurno malo smirilo strasti u Motownu.

Lakersi ne odustaju od ‘Obrve’, a njihova najnovija ponuda pokazuje da su spreni odreći sve apsolutno svih dugoročnih planova kako bi Davisa doveli u LA. Dakle, Lozo Ball, Rajon Rondo, Lance Stephenson, Michael Beasly, Brandon Ingram, Kyle Kuzma mogu put New Orleansa, plus 2 picka prve runde, dok bi u LA stigao Davis i Solomon Hill. Što je previše, previše je!

 

 

4. februar

Prošle sedmice imali smo veliki trade u kojem je Kristap Porzingis pojačao Dallas, a put New Yorka krenulo je nekoliko igrača Dennis Smith Jr., DeAndre Jordan, i Wesley Matthews. Čini se da poslednja dvojice neće dugo da se zadrže u ‘velikoj jabuci’, a interesovanje za Matthewsa pokazalo je nekoliko klubova. Kako piše Marc Stein, dobro obavešteni novinar New York Timesa, pet klubova čeka da New York otpusti ovog 32-godišnjeg igrača kako bi mu ponudili ugovor do kraja sezone. A među njima su Golden State Warriorsi, ali i Houston Rocketsi, Oklahoma City Thunder, Toronto Raptors i Philadelphia 76ers. Matthews bi bio veliko pojačanje za šamione, a sa svojih 13,1 poena te po 2,3 skoka i asistencije po meču davao bi značaj doprinos sa klupe.

Posljednjih nekoliko dana, Pelicansi su zatrpani ponudama. I to ne samo za Davisa. Dosta je bilo upita i za Holidaya, no to su izričito odbili, a sada su počele pljuštati ponude i za Nikolu Mirotića. Njegovi posljednji dani u Bullsima su bili sjajni, a nakon toga je pružao odlične igre i u Pelikanima. Iako je dosta povređen ove sezone, Nikola je kalibar šutera koji bi pomogao svakoj ekipi. Trenutno dosta ekipa “stoji u redu” za njega. Među prvima su Sixersi i Jazzeri, a prema posljednjim info i Rocketsi ga žele vidjeti u svojim redovima. Još nekoliko dana je ostalo do kraja deadlinea.

 

2. februar

Nakon dolaska Zingisa, Mavsi ne staju s pojačanjima. Čini se da žele napraviti pravu europsku koloniju, jer njihova glavna meta je postao Nikola Vučević. Allstar centar Magica je pred istekom ugovora, te ukoliko ga ne uspiju dobiti putem tradea, na ljeto će im Vuč biti glavna meta. Sjajno bi se uklopio u ovu ekipu sa Zingisom i Dončićem, pravi centar koji zna igrati košarku, te koji bi u potpunosti iskorištava lopte koje dobije od Dončića.

1. februar

Prije nešto više od tjedana dana, nakon dugo vremena, Grizzliesi su odlučili staviti Conleya na trade block. To je bio znak da žele krenuti iz početka, odnosno krenuti u rebuilding. Nije dugo trebalo da Conley privuče interes nekih NBA ekipa, a najuporniji su bili Utah Jazz. Čini se kako bi ove dvije ekipe mogle promijeniti playmakere, odnosno put Memphisa bi Ricky Rubio, a Conley bi u Jazz.

 

Dok pola Lige želi Davisa, Sixersi su krenuli u potjeru za jednim drugim igračem Pelikana. Možda i najpodcjenjeniji igrač Lige Jrue Holiday je postao glavna meta Sixersa. Jrue je svoju NBA karijeru počeo baš u Philli, da bi nakon 4 sezone prešao u Pelikane. Sada ga žele natrag, a zauzvrat su spremi poslati prošlogodišnjeg prvog picka Fultza, ovogodišnjeg picka Zaire Smitha, te pickove u nekoliko idućih godina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*