Dre poput Currya!

andre drummond
Screenshot/Overtime

Andre Drummond je prije dva ljeta počeo intenzivno raditi na svom šutu, koji mu je bio najveća boljka tijekom karijere. Postotak slobodnih bacanja mu je drastično porastao ove sezone, te se iz klasičnog ciglara i česte mete “Hack-a-Shaq” taktike, preobrati u relativno pouzdanog šutera. Sa očajnih 38% popeo se na respektabilnih 60%.

Dre poput Hardena

Prošlo ljeto unaprijedio je treninge, no još uvijek nije pokazao rezultat toga na terenu. Istina, podigao je broj upućenih trojki sa 0,1 na 0,5 u prosjeku, no to je i dalje relativno mal uzorak. Preko ljeta se opet bacio na rad, a prema onome što smo vidjeli na Miami Pro Am-u mogli bi gledati malo drugačijeg Drummonda iduće sezone. Sasuo je 53 poena, a najviše se istaknuo sa čak 6 pogođenih trojki. Naravno, bilo je mnoštvo zakucavanja koji su njegov zaštitini znak, ali čini se da je uspio dodati još jednu dimenziju svojoj igri. Sigurno neće i u NBA pogađati 6 trojki po utakmici, no izgleda sigurnije u sebe i sigurno će uzeti više šuteva.

Pistonsima je napredak Drea ključan za njihove ambicije. Griffin je u top formi, no ne može sam. Ostatak ekipe je bio očajan prošle sezone. Imaju solidne prospekte u Kennardu i Doubmuyi, a ako Dre i Blake postanu ponajbolji frontcourt Istoka, čak ni playoff nije nemoguć.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*