Top 5, 2.-4.11.: Nastavak Lukinog showa, Joker nadvisio Vučevića

1 Luka DONČIĆ (Dallas)


33 min, 29 pt, 14 sk, 15 asist, 53 % iz igre

“On je čarobnjak s loptom i, uzevši u obzir njegovu konstituciju, teško ga je zaustaviti. Ne mogu dovoljno da ga nahvalim – i prošle sezone je bio ekstremno impresivan, a ove godine je sve podigao na još viši nivo“, rekao je krilni centar Cavsa, Kevin Love, igrač All Star kalibra čiji je tim bio nemoćan pred još jednom sjajnom predstavom Luke Dončića.

Slovenački superstar odveo je Mavse do nove pobede, i to na impresivan način – upisao je 29 poena (9-17 iz igre), 14 skokova i 15 asistencija – u pobedi svog tima nad Clevelandom od 131 – 111. Time je Luka postao jedini 20-godišnjak u istoriji NBA koji je postigao dve vezana triple double sa 25+ poena.

2 Nikola JOKIĆ (Denver)


31 min, 20 pt, 7 sk, 4 asist, 50% FG

Duel Jokića i Vučevića otišao je na Jokerovu stranu. Nuggetsi su bili bolji, a baš je Jokić postigao možda i ključni koš na utakmici. Magic se opasno počeo približavati, stisli su obranu, a loš posjed Nuggetsa spasio je Jokić. Primio je loptu okrenut leđima prema košu, na isteku napada, te je maestralno ubacio jako težak šut iz okreta preko Vučevića. Taj koš je prelomio meč i Magic se nakon toga više nije uspio vratiti. Još uvijek nije uhvatio optimalnu formu, a Malone inzistira da Joka počne uzimati više šuteva na utakmici. Ovaj puta ispalio ih je samo 14, a od MVP kandidata i glavnog igrača ekipe ipak se očekuje da uzme i pokoji šut više.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Orlando)


34 min,24 pt, 7 sk, 2 asist,1 bl, 62,5 % FG

Statistički nešto bolji meč nego mu sudrug Jokić, no na kraju su Vuč i Magic morali potpisati poraz. U još uvijek dosta konfuznoj igri Magica, Vuč je nastavio po starom. Protiv Nuggetsa je bio izuzetno efikasan, za dva poena je većinu stvari realizirao. Opet je bio nezaustavljiv ispod obruča, slobodno možemo reći da mu malo koji centar može parirati kada igra leđima prema košu. Nije razigravao suigrače kao što to inače zna, no napad Magica je još uvijek u rasulu. Bio je najbolji strijelac ekipe, ubacio je 24 poena, na samom kraju je pokušavao, no nije dobio dovoljno lopti i Magic je potpisao poraz.

4 Mario HEZONJA (Portland)


36 min, 11 pt, 12 sk, 4 asist, 2 ukr, 50 % za tri

Konačno smo dočekali Maria Hezonju u njegovom punom potencijalu. U porazu od 76ersa dobio je priliku, i startao je u početnoj postavi. U igri je proveo 36:35 minuta te ostvario ‘double-double’ s 11 koševa (šut 4/10) i 12 skokova, a imao je još i četiri asistencije te dvije osvojene lopte. Uz dve trice kojima je otvorio meč, Mario je odigrao jako dobro i u odbrani te je u nekoliko situacija sjajno odigrao i dovodio do greške protivnike u fazi napada.

Nažalost, njegovu dobru rolu je zasjenio drugi domaći poraz Portlanda (3-3), koji je sve tri pobjede ostvario u gostima. Phila je pobjedila zahvaljujući trici turskog košarkaša Furkana Korkmaza 0.4 sekunde prije kraja utakmice.

 

5 Goran DRAGIĆ (Heat)


28 min, 15 pt,2 sk, 4 asist, 2 ukr, 55,5 % FG

Jedno od najugodniji iznenađenja Lige je Miami Heat. Jednostavno su demolirali Rocketse, dopustili su im samo 14 poena u prvoj četvrtini, dok je Heat nakrcao čak 46. Takva razlika dugo nije viđena u NBA Ligi. Jedan od glavnih “uzroka”ovako dobre igre Heata je i preporođeni Dragić. Nova uloga koju ima mu odlično odgovara, Dragon se ne troši toliko s prvim postavama i štedi koljena, a onda kada uđe dominira. Slično je bilo i protiv Rocketsa, iako njegova dominacija ovaj puta nije bila toliko potrebna. Ostatak ekipe, a bogami i Harden i Westbrook su odradili “svoje” i olakšali Heatu posao. Dragon je meč završio sa 15 poena uz 3 pogođene trojke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*