Top 5, 5.-7.11.: Slovenačke ‘ubice’, hladnokrvni Babo i buđenje Bogdana

Luka Dončić više nije samo košarkaški wunderkind koji je zaludeo Ameriku, on je već sada među top 15 igrača najjače lige na svetu, a ukoliko nastavi sa ovakvim igrama i svoje Mavse uvede u play off njegova će rejting samo rasti. Sunjarodnak mu Dragić igra odlično, i sa klupe daje štimung sve boljem Heatu, dok Bojan Bogdanović hladnokrvno rešeta. Raduje šutersko buđenje Bogdana Bogdanovića, kao i odlična partija Ivice Zupca.

1 Luka DONČIĆ (Dallas)


37 min, 27 pt, 7 sk, 7 asist, 47.6 %

Čudasan je Luka Dončić. Ovoga puta vodio je svoj tim do nove pobede, protiv Magica, 107 – 106. Meč je završio sa 27 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Dallas je stigao do pete pobede u sedam utakmica i nalazi se u samom vrhu Zapadne konferencije. Nije ovoga puta Rick Carlisle štedeo reči hvale za svog pulena koji je nesumnjivi lider ovog tima Mavsa nakon odlaska Dirka Nowitzkog u penziju:

“Ništa šta on napravi me više ne iznenađuje. Ipak se radi o jednom od najboljih igrača na svetu”, rekao je Carlisle.

2 Goran DRAGIĆ (Miami)


31 min, 25 pt, 6 sk, 4 asist, 71 % za tri

Heat je bio ubedljiv u Phoenixu protiv Sunsa (124 – 108) za šestu pobedu i najbolji start u poslednjih osam sezona. Ovo je neki novi Heat, neka nova kultura – bez Wadea, Whitesidea, Johnsona – ali sa Goran Dragićem u nekoj novoj ulozi. Dragonu nije problem da ulazi sa klupe, kada god da uđe popun nabrijanog električnog zeca pravi dar-mar u protivničkim odbranama… a još kada ga posluži šut, protivniku nema spasa. Izgleda da mu je prijao i povratak u Phoenix, dao je čak 25 poena, od toga 20 u drugom poluvremenu meča protiv bivšeg tima. Uz to je dodao 6 skokova, 4 asistencije, a pogodio je 5 trojki iz 7 pokušaja, a +/- mu je bio 10.

 

3 Bojan BOGDANOVIĆ (Utah)


35 min, 20 pt, 6 sk, 5 asist, 1 bl, 1 ukr, 50 %

Bojan Bogdanović ćuti i trpa. Tako je nedavno neko u komentarima objasnio Babin pristup igri i učinak u dresu Jazzera, koji se nimalo ne razlikuje od prošle sezone kada je trpao za Indianu. Sa 20 poena, šest skokova i pet asistencija bio jedan od najboljih igrača Utah Jazza u važnoj pobedi nad Philadelphiom od 106- 104. Hrvatski reprezentativac pogodio je devet od 18 šuteva iz igre, a u obrani je imao po jednu osvojenu loptu i blokadu. Njegov uticaj u napadačkom segmentu tima Utaha je izuzetno važan i trenutno je uz Mitchella najubojitija napadačka opcija. Protiv 76ersa je posebno opasan bio u drugoj četvrtini, u kojoj je ubacio 11 poena. U tri uzastopna napada dvaput je zabio pa asistirao na alley-oop Gobertu, čime je Utah preokrenula i povela 55:51. Na kraju je zabio i ključni trojku za 106 – 101, čime je zapečatio sudbinu Procesa na ovom meču.

4 Bogdan BOGDANOVIĆ (Sacramento)


31 min, 22 pt, 3 sk, 2 asist, 2 ukr, 50 %

Posle mučenja sa šuterskom formom, na početku sezone, konačno je proradio Bogdan Bogdanović. U porazu od Raptorsa, Bogdan je postigao 22 poena sa klupe. Bogdanović je pogodio čak šest trojki iz 11 pokušaja, ukupno 7 od 14 iz igre, te realizovao oba slobodna bacanja. Proveo je na parketu 31 minut i za to vreme je imao i 3 asistencije te po 2 skoka i ukradene lopte.Bogdanović ove sezone prosečno beleži 11 poena uz 3,1 asistencija i 2,4 skokova po meču.

 

5 Ivica ZUBAC (LA Clippers)


20 min, 15 pt, 13 sk, 1 asist, 2 bl, 1 ukr, 58 %

Nakon što je jednu utakmicu započeo sa klupe, Zubac je povratak u startnu petorku ‘proslavio’ pobedom nad Blazersima (107 – 101) ali i double double učinkom od 15 poena (7 od 12 iz igre) i 13 skokova – za svega 20 minuta. Pored toga imao je 2 blokade, i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Čak devet od 13 skokova Zubac je uhvatio u napadu i tako izjednačio rekord karijere, a usput je probio granicu od 700 skokova od dolaska u NBA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*