Top 5, 11.-12.11.: Jokić ‘kralj’ clutcha, Bogdanović probudio zver

Clutch Nikola pogodio je dva puta zaredom za dve vezane pobede Nuggetsa, i to protiv dva igrača koji su mu najveći kandidati za najboljeg centra lige – Joela Embiida (doduše Jokari je tada bio bliži Horford) i Karla Anthony Townsa. Kingsi igraju na srpski pogon, a Bogdan je zabeležio nešto čime se samo Lou Williams može pohvaliti da je uspeo u poslednjih 10 godina, dok Nemanja Bjelica igra standardno dobro… Ovodnevni Top 5 začinili su standardno dobrim igrama Luka Dončić i Nikola Vučević.

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


36 min,20 pt,6 sk,7 asist,1 bl,1 ukr,39 % FG

Druga utakmica zaredom u kojoj Joker ubacuje za pobjedu. I to protiv dva najveća konkurenta za najboljeg centra Lige. Prvo je “nastradao” Embiid, a sada i KAT. Nuggetsi su cijelo vrijeme uspješno držali prednost nad Wolvesima, Jokić je dobro razigravao suigrače, no nije bio previše agresivan na koš. Ali u posljednjoj dionici kreće blackout Nuggetsa koji u posljednjih 8 minuta nisu ubacili ništa iz igre. Wolvesi su ih stigli i izborili produžetak. Muke su se nastavile u produžetku, dok post ne prekida Jokić. Jedini je on nešto odigrao u produžetku (osim Bartona), a na kraju je u pogodio težak šut preko Townsa koji se pokazao kao ključnim.

2 Bogdan BOGDANOVIĆ (Kings)


32 min,25 pt,3 sk,10 asist,4 ukr,42 % FG

Kingsi polako ulaze u formu, a protiv Blazersa stigli su i do četvrte pobede u sezoni. Ove serija se nekako poklapa i sa sve boljim igrama Bogdana Bogdanovića, koji je protiv Blazersa eksplodirao.

A njegove brojke zaista su sjajne – 24 poena, deset asistencija i četiri ukradene lopte, i među najboljima su koje je imao neki igrač koji je ušao sa klupe u poslednjih deset godina. Jedini bolji igrač koji je sa klupe doneo bolji učinak bio je Lou Williams koji je za Clipperse u januaru 2018, kao rezervni igrač ubacio 40 poena. No, Lou se već sada smatra najboljim šestim igračem ikada. A pred Bogdanom je karijera, i mesto u NBA petorki. Bogdan je naravno bio skroman nakon ovoga:

“Mogu da se naviknem na bilo koju ulogu, želim da pomognem timu da pobedi. Srećniji sam zbog pobede nego zbog asistencija, bila je dobra utakmica, ali nam već sledi sledeća”, rekao je Bogdanović.

3 Luka DONČIĆ (Mavs)


34 min,34 pt,6 sk,9 asist,52 %FG

Kelti su trenutno ponajbolja ekipa Lige, a Luka se protiv njih odlično snašao. Ubacio im je 34 poena za isto toliko minuta, iako je najviše vremena na njemu proveo Smart, jedan od najboljih defenzivaca Lige. Odlično je razigravao suigrače u ovom meču, pogotovo Powella i Klebera. Powell se nazakucavao na Lukine asiste, dok je Kleber trpao izvana. Nažalost izostala je pomoć suigrača u ovom meču. Zingis je odigrao dosada najgori meč u dresu Mavsa i to se očitovalo na krajnjem rezultatu, odnosno porazu Mavsa. Čitava obrana Kelta je imala problem s Lukom čitav meč, iako su čitav fokus mogli “baciti” na njega, jer nitko drugi nije ubacivao u dresu Mavsa. Luki je ovaj puta izmakao triple double, no njegove brojke u ovoj sezonu su fantastične. Luka je trenutno 5. strijelac Lige sa 28,3 poena, 12. skakač sa 10,3 skoka, te drugi asistent sa 9,1 asistom u prosjeku.

 

 4 Nemanja BJELICA (Kings)


36 min,19 pt,12 sk,4 asist, 57 %FG

A u prvu petorku ‘kraljeva’ vratio se i zacementirao Nemanja Bjelica koji igra sve bolje i bolje. U trijumfu nad Blazersima imao je double double sa 19 poena i 12 skokova, uz odličan šut iz igre (57 %) i dobro namešetenu ruku za šuteve sa distance.

 

5 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


35 min,18 pt,17 sk,3 asist,2 bl,1 ukr,47 % FG

U porazu svog tima od Indiane, Nikola Vučević, je odigrao još jedan sjajan meč a završio je sa double double učinkom od 18 poena i 17 skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*