Najveće greške Blazersa

fadeawayWorld

Draft može biti veoma zeznuta stvar. Rijetko kada imamo jedan talent u generaciji koji toliko iskače da s njim ne možeš pogriješiti. U većini slučajeva odlučuju nijanse, a te nijanse se kasnije mogu pretvoriti u razliku između pobjede i poraza. To najbolje zna ekipa Portland TrailBlazersa. Kada se pogledaju njihovi draft izbori, te igrači koje su mogli imati, može se ustanoviti da su Blazersi imali blago rečeno katastrofalnih odluka. Ona da propuste Jordana je već poznata, no to nije bilo niti prvi ni zadnji puta da su Blazersi izvisili. Portal Fadeaway World je odlučio izdvojiti najveće greške Blazersa u njihovoj povijesti.

1972. – Julius Erving

Borba za najgoreg prvog picka u povijesti zahuhtala se u posljednje vrijeme. Pogotovo nakon izbora Bargnania i Benneta. No, prije njih jedan igrač izabran baš 1972. godine je smatran za uvjerljivo najgoreg prvog picka u povijesti. Tko će ga izabrati nego Portland TrailBlazersi. Uzeli su LaRue Martina svojim prvim pickom, a on je muku mučio s povredama i slabom građom kroz čitavu NBA karijeru te je bilježio ispod 5 poena i 4 skoka u prosjeku u svojoj karijeri. Bolji izbor bi svakako bio veliki Dr J. koji je na tom draftu biran tek 12. pickom.

1978. Larry Bird

Blazersi još jednom imaju prvi pick. Ovaj puta nisu tako loše prošli kao 72′. Izabrali su Mychala Thompsona, oca sadašnjeg Ratnika Klaya. On je bio solidan NBA igrač, kasnije se čak okitio i sa dva naslova prvaka u Lakersima. No, za prvog picka ipak premalo. Te godine šestim pickom izabran je jedan smetlar iz Indiane, koji se kasnije pokazao da je ipak malo bolji od Thompsona. Larry Bird je otišao u Kelte, postao legenda NBA Lige i jedan od najboljih igrača koji su ikada igrali ovu igru.

1984. Michael Jordan, Charles Barkley, John Stockton

Te, 1984. godine činilo se kako jednostavno ne možeš promašiti na draftu. Prvi pick je bio Olajuwon, a odmah nakon Rocketsa na red su došli Blazersi. Povukli su potez koji je vjerovatno najgori u povijesti drafta, Lige, svijeta, univerzuma… Izabran je izvjesni Sam Bowie, prije Jordana, Barkleya, Stocktona, trojice Hall of Fame igrača. Bolje bi prošli čak i s Samom Perkinsom, Kevinom Willisom ili Otisom Thorpeom. No Blazersi su vjerovali Bowieu koji nikada nije uspio ništa ozbiljnije napraviti u NBA ligi. Tako su Blazersi ostali bez Hall of Fame igrača, a vjerovatno i bez Najboljeg Ikada.

2007. – Kevin Durant

“Visinu ne možeš naučiti.” Tom mišlju su se vodili Blazersi još jednom i 2007. godine. Zvijezda Ohio Statea Greg Oden je dominirao na NCAA turniru i s povređenom šuterskom rukom. Bio je smatran za centra generacije. No, jednog dana se probudio s bolovima u koljenu. Popucali su mu ligamenti i Oden više nikada nije bio isti. Nije uspio odigrati niti blizu jedne čitave sezone u NBA i tako su Blazersi još jednom grdno pogriješili. Pogotovo kada im je drugi izbor bio mršavo krilo s Texasa Kevin Durant, danas možda i najbolji napadač Lige i dvostruki MVP Finala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*