Čovek sa ‘hiljadu’ očiju

U decembru 1990. godine u Orlandu odigran je istorijski meč između domaćih Magica i gostujućih Nuggetsa, ekipe koje su tada imale vrlo loše rezultate. U jednoj pravoj demonstraciji ‘run n’ gun’ košarke domaćin je pobedio sa 155 – 116. Meč je obeležio plej domaćina, Scott Skiles, koji je zabeležio čak 30 asistencija uz 22 poena i 6 skokova. Sjajno je razigravao svoje tadašnje saigrače Nicka Andersona, Dennisa Scotta, Reynoldsa… Već na poluvremenu imao je 14 asistencija, a kada je na kraju treće četvrtine imao 25 uspešnih dodavanja na svom kontu, bilo je jasno da će Sciles imati priliku da stigne 22 godine star rekord Kevina Portera iz New Jersey koji je bio prvi na večnoj listi sa 29 dodavanja.

“Hajde napravi još jednu asistenciju, pa da te izvedem iz igre,” rekao mu je trener Matt Gucas neoliko minuta pred kraja meča, a tek 20 sekundi pred kraj Reynolds je uspeo da realizuje sjajno dodavanje saigrače i postane njegov ‘saučesnik’ u rekordu.

Nakon uspešne igrače, Skiles je uplovio u trenerske vode, a poslednji angažman imao je u sezoni 2015-2016 kada je vodio, upravo, svoje Magice.

1 Trackback / Pingback

  1. Ko su 'kraljevi' slobodnjaka u NBA? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*