Top 5 31.7-1.8.: Nurkov spektakularni povratak, Lukin 15 triple double sezone!

1 Jusuf Nurkić (Blazers)


33min,18 pt,9 sk,5 asist,6 bl,2 ukr,45 %FG

Prošlo je više od 400 dana otkako smo vidjeli Jusufa Nurkića na košarkaškim parketima. Startao je protiv Grizzliesa i činilo se kao da se nikada nije ni povredio. Nurk je već sada u sjajnoj formi, praktički se odmah vratio na staro i odigrao fantastičnu utakmicu. Uz bekovski par Lillard-McCollum najzaslužniji za vrlo važnu pobjedu Blazersa protiv direktnih konkurenata. Nurk je posebno dominirao u obrani, zatvorio je prilaze košu, zalijepio Grizzliese čak šest puta i mala mintaža najboljeg blokera lige Whitesidea se nije ni osjetila.

2 Luka DONČIĆ(Mavs)


42min,28 pt,13 sk,10 asist,1 bl,1 ukr,40 %FG

U revolveraškom dvoboju u kojem je palo preko 300 poena Luka je ubilježio još jedan triple double, rekordni 15. ove sezone. No, usprkos tome ne može se reći da je odigrao dobru utakmicu. Toliko nas je razmazio svojim sjajnim predstavama. Mučio se sa šutom cijelu utakmicu, pogotovo za tri poena, šutirao je trojke 1/9. Promašio je i šut za pobjedu na kraju utakmice. Loše je odigrao u završnici, nešto što od njega baš i nismo naviknuli. No, prva je utakmica, samo je pitanje vremena kada će se Luka vratiti na stare staze.

 

3 Nikola VUČEVIĆ(Magic)


27min,22 pt,7 sk,5 asist,66 %FG

Jedina ekipa koja igra na domaćem terenu do kraja Lige uzela je pobjedu protiv Netsa u prvoj utakmici. Oslabljeni momci iz Brooklyna nisu imali šanse protiv Vučevića koji je izdominirao centarsku liniju Netsa. Utakmica je bila gotova netom nakon poluvremena nakon što su dobili treću četvrtinu sa 18 razlike. Vuč je meč završio sa 22 poena i 7 skokova uz dominantnu predstavu.

4 Bogdan BOGDANOVIĆ (Kings)


32min,24 pt,2 sk,2 asist,2 ukr,53 %FG

Uz Foxa najbolji Kralj u porazu od Spursa. Bogdan je odigrao odličan meč, šuterski je bio na puno boljem nivou nego u pripremnim utakmicama. Čitava ekipa Kingsa je sjajno šutirala u prvom dijelu, gotov 60% iz igre, ali imali su samo jedan poen prednosti. Spursi su to znali iskorisiti i nanijeli su težak poraz Kingsima u borbi za doigravanje. Bogdan je do kraja ubacio 24 poena a većinu ih je postigao iza linije 7.24m. Pogodio je šest trojki iz 11 pokušaja.

 

5 Nikola JOKIĆ(Nuggets)


34min,19 pt,7 sk,6 asist,1 bl,1 ukr,43 %FG

Jokić u novom izdanju je gotovo isti kao i stari Jokić. Samo je logično puno pokretniji, te je samim time podigao svoju razinu igre u obrani. Solidno je preuzimao niske igrače i odrađivao rotacije, vidi se sa puno manje truda nego prije. Stizao je gotovo sve a nije izgubio ništa u napadu. Kao i Nuggetsi ovu utakmicu se još uvijek malo tražio, a nije ni pomoglo što su Nuggetsi bili dobrano oslabljeni zbog povreda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*