Jedna od najvećih blamaža Marka Jarića

screenshot / Youtube

Izvor: Sportskasecanja

Marko Jarić nije imao zapaženu NBA karijeru kakvu su mnogi zbog njegovog talenta očekivali. U 7 sezona koliko je nastupao u NBA ligi, Marko ni u jednoj sezoni nije imao dvocifren prosek poena, niti bio zapažen u nekoj drugoj kategoriji. Ipak, to ga nije sprečilo da bude nekoliko puta veoma zapažen i da njegovi često i neslavni potezi obiđu planetu.

Tog dana Markovi Minesota Timbervulvsi su u meču regularne sezone dočekali Denver Nagetse. Marko je kako je to uglavno činio tokom karijeri u Mineapolisu počeo meč sa klupe, ali je priliku da uđe u igru, dobio vrlo brzo, već u petom minutu prve četvrtine. Jarića kao da je odluka trenera da mu pruži priliku iznenadila, pa je celu rezervnu opremu skinuo na parketu, što će i izazvati njegovu blamažu. Naime, svi su mogli da vide da je Marko Jarić obukao dres naopako i da mu umesto na leđima, napred piše broj 55 i prezime Jarić. Publika se smejala, a Marko je tek na sugestiju sudije shvatio šta je uradio, pa je uz osmeh skinuo dres i zatim ga obukao na pravi način.

I dok su se gotovo svi smejali, a među njima i većina igrača Timbervulvsa, Edi Grifin koji se nalazio na klupi Minesote dodatno je nasmejao publiku koja je na ekranu imala priliku da vidi njegovu reakciju. Naime, Grifin je trenutak dok se Marko presvlačio, iskoristio da se uveri da li je on obukao dres na pravi način. Pogledao je Edi ispod duksa kako je on obukao dres i kada je očigledno uvideo da je kod njega sve kako treba, pridružio se kolegama u čuđenju Jarićevom potezu.

Zanimljivo je da iako je mnogima potez Jarića bio vrlo komičan, navijačima Minesote nije baš bilo do smeha. Oni su bili ljuti zbog ovakvog nastupa košarkaša iz Srbije, smatrajući da je pokazao neprofesionalizam i veliko odsustvo koncentracije, ali i da je samo na ovakav način publika mogla da uoči njegovo prezime, jer igrama na terenu u dresu Timbervulvsa nije zaslužio da neko zapazi i zapamti njegovo prezime. Kako je izgledao ovaj većini komičan potez Marka Jarića, ali i vrlo zanimljiva reakcija njegovog saigrača Edija Grifina, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*