I Rodman pogađa za tri, zar ne?

YT / screenshot

Izvor: Sportska sećanja

2. januara 1998. godine Čikago Bulsi su prema očekivanja veoma lako u „Junajted Centru“ savladali ekipu Milvoki Baksa. Pobeda domaćina nije nikoga iznenadila, 44 poena na susretu Majkla Džordana takođe nije nešto što se nije očekivalo, ni 21 skok na susretu Denisa Rodmana ne može se nazvati nečim neočekivanim, ipak je „Crv“ u to vreme bio najbolji skakač u ligi, ali ono što se desilo u finišu tog susreta, to sigurno niko nije očekivao.

Denis Rodman u karijeri nije bio poznat po šutu sa distance, retko je šutirao za tri poena, a još ređe pogađao, ali u finišu meča sa Baksima, kada je pitanje pobednika već bilo rešeno, odlučio je da pokuša da napravi šutersku seriju iz daljine. Prvo je na asistenciju Stiva Kera pogodio šut za tri poena u situaciji kada je bio potpuno neometan, a publika je znala da proslavi pogodak koji se ne viđa toliko često. Denis Rodman se smejao, videlo se da se odlično zabavlja, da bi potom u narednom napadu pogodio novu trojku, za potpunu „erupciju“ oduševljenja kod navijača Čikaga. Denis Rodman je tim pogotcima učinio zanimljivom završnicu meča koji nije bio preterano interesantan, a onda je odlučio da nastavi…

U narednom napadu Bulsa Rodman je otišao u desni korner, potom prihvatio dodavanje od Majkla Džordana, a onda ponovo pogodio trojku, za potpuno „ludilo“ u „Junajted Centru“, ali se tada pojavio sudija da pokvari „zabavu“. Pokazavši da je Rodman pre šuta nagazio aut liniju, odlučio je da ne prizna pogodak „Crva“ i pored toga što ga je on proslavljao kao da je bio vredan trofeja. Denisovi saigrači na čelu sa „Letećim“ Majklom su se smejali njegovoj trojkaškoj seriji, a ona je nažalost zaustavljena posle dosuđenog auta od strane sudija i Rodman nije uspeo da još nekom trojkom dodatno „raspali“ publiku. „Ne poštuju dovoljno njegov šut, a videli ste da ima „meku ruku“. Trebao bi da šutira više, a pre ili kasnije postaće naše jako ofanzivno oružje.“ – prokomentarisao je sa velikom osmehom na licu Majkl Džordan šutersku seriju Denisa Rodmana u finišu meča sa Baksima.

Kako su izgledala tri uzastopna pogotka Denisa Rodmana za tri poena, od kojih ovaj poslednji nije priznat, i odlična šuterska serija čoveka koji nikada nije bio poznat po pogotcima sa distance, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*