Brada u pohodu na prsten

SkySports

Nakon još jednog fijaska u playoffu nije dugo trebalo da James Harden promijeni dres u novoj sezoni. U blockbuster tradeu Harden je otišao put Netsa, a u tradeu su još sudjelovali i Cavsi i Pacersi. Rocketsi su dobili Carisa Laverta, Dante Exuma, Rodiona Kurucsa, četiri picka prve runde i četiri prava na zamjenu pickova. U Cavse su stigli Jarret Allen i Taurean Prince, a naknadno su Rocketsi poslali Laverta u Pacerse u zamjenu za Oladipa.

Već u prvoj utakmici u novoj ekipi Harden je pokazao da nije preko noći zaboravio igrati košarku. Postao prvi igrač Netsa u povijesti koji je na svom debiju ubilježio triple double učinak.

Kakav Harden, strašan Harden!

Netsi su dovođenjem Hardena oformili super trojac – Irving-Durant-Harden trenutno najbolju trojku Lige. Prava je šteta što su sva trojica imala dosta problema s povredama. Malo je falio Irving, malo Durant a krajem sezone povredio se i Harden. Dok na parketu nije bilo Irvinga i Duranta, Harden je replicirao svoje igre iz Rocketsa, samo što je ovaj puta imao nešto slabiju pomoć nego u dobra Rocketsa. No, kada su sva trojica bili na parketu Netsi su izgledali nezaustavljivo. Trojac je na parketu zajedno bio u samo osam utakmica, no u tom malo uzorku imali su odlične brojke.

Pred sam kraj sezone Harden se povredio, te nije bio na 100% u playoffu, što je definitivno bilo vidljivo u seriji protiv Bucksa. Izgledao je sporo i tromo, povreda je učinila svoje i Netsi su ispali od kasnijih prvaka Bucksa. Samo je nekoliko centimetara dijelilo Netse od prolaska, uz sve nedaće koje su ih snašle. Naredne sezone očekujemo puno više, a ukoliko udarni trojac ostane zdrav i budu igrali u barem polovici utakmica zajedno, postaju glavni favoriti za prsten.

Kraj ere Rocketsa

Prekretnica za Hardena i Rocketse početkom sezone je bila utakmica protiv Lakersa. Poslije press konferencije bilo je jasno kako su izgubili Jamesa Hardena. Brada je već duže vrijeme tražio izlaz iz Houstona. Pokušao je na različite načine, kasneći na pripreme, svađom sa suigračima…

Ipak, utakmice je igrao, iako u diskutabilnoj fizičkoj kondiciji, samim time i diskutabilnoj formi. Donedavni najbolji strijelac Lige i vjerovatno jedan od ponajboljih napadača u povijesti Lige, ove sezone jeu dresu Rocketsa bio na za njega samo 24.8 poena uz 10.4 asista. Uzeći u obzir da je posljednje tri sezone debelo iznad 30 poena u prosjeku, a ovo su mu najslabiji prosjeci još otkako je stigao u Houston. Čak i u prvoj sezoni ubacivao je 25.9 u prosjeku.

Nakon utakmice, Harden je na press konferenciji praktički obznanio kako ne misli više igrati za Rocketse. “Jednostavno nismo dovoljno dobri… Volim ovaj grad, napravio sam sve što mogu. Situacija je luda i mislim da ovo nije nešto što možemo popraviti.” reče Harden i izađe s press konferencije.

Vrlo brzo nakon toga stigla je i ponuda Netsa, a Harden je uspio “isposlovati” trade u Brooklyn

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*