Kako je ‘odbegli sin’ ukrao Božić Jokiću!

Božićni duelu u NBA doneli su nam i ove godine dosta uzbuđenja.

U duelu večeri, i derbiju Zapada, Clippersi su na krilima Kawhi Leonarda po drugi put u sezoni naneli poraz Lakersima, bilo je 111 – 106. Leonard je meč završio sa 35 poena, uz 12 skokova i 5 asistencija.

U redovima Lejkersa, Kyle Kuzma je zabeležio 25 poena, Anthony Daviss 24, a Lebron James 23, uz 10 asistencija i 9 skokova.

Lakersi su sada u već zabrinjavajućoj crnoj seriji i ovo im je četvrti vezani poraz.

A Rocketsima ne leže Warriorsi, pa čak ni kada igraju u ovako desetkovanom sastavu. ‘Ratnici’ su stigli i do trećeg vezanog trijumfa (116 – 104), ovoga puta na krilima Damiena Leea (22 poena, 15 skokova), Draymonda Greena (19 poena, 11 skokova) i Russella (20 poena).

Kod Houstona, Westbrook je završio sa 30 poena i 12 skokova, Harden je imao 25 poena i 11 asistencija.

Phila je razbila lidere Istoka, Milwaukee Bucksa (121 – 109), na krilima sjajnoj Joela Embiida – 31 poen i 11 skokova. Embiid je bio odličan i u odbrani, a Giannisa je sveo na svega 8 pogođenih šuteva iz 27 pokušaja.

 

Mnogi ljudi zaboravljaju ko sam! Kad je važno i kad sam neophodan, uvek se pokažem“, rekao je Embid, posle meča.

Uposlednjem meču Božićnjeg dana / večeri, Pelicansi su iznenadili Denver u gostima i zasluženo ih savladali sa 112 – 100. Blistao je Brandon Ingram sa 31 poenom i 7 skokova, Derrick Favors je odigrao fantastičan all around meč (8 poena, 13 skokova, 8 asistencija), dok je kao i uvek standardno dobar bio Jrue Holiday (20 poena, 8 asistencija).

Pelicansi su tokom većeg dela meča imali prednost koja se kretala između 2 i 8 poena prednosti. Igrali su odličnu odbranu, što je samo kontinuitet dobrih igara u ovom segmentu, te su zaustavili (ako izuzmemo Jokića) najubojitije haubice Nuggetsa – Murray (8 poena), Barton (10 poena), dok je Millsap meč završio sa NULA poena. I pored raspoložene klupe (Grant 17 poena, Beasley 13 poena, Plumlee koji je odigrao dobro posebno u trećoj četvrtini i početkom četvrteu odbrani), Nuggetsi nisu smogli snage za preokret. Delovalo je da nemaju jednostavnih rešenja u napadu, dok su u odbrani imali konstantnu promaju, i – pre svega – Ingram i ostatak tima vrlo se lako izvlčaio na šuteve sa distance. Dali su 18 trojki iz 43 pokušaja, dok je Denver dao 12.

Nikola Jokić meč završio sa 23 poena, 10 skokova i 4 asistencije, odigrao je solidno, prednjačio je u napadu, dok je potpuno zakazao u odbrani. U trenucima kada se rezultat lomio dozvolio je igračima gostiju ofanzivne skokove što je na kraju i prelomilo rezultat, i pobednika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*