Rose se budi, Beli gasi vatru, ‘rakete’ ne posustaju!

TANJUG / AP

Rocketsi ne posustaju. Sinoć su kao gosti savladali Minnesotu, 129 – 120, i tao napravili još jedan važan korak u odbrani prvog mesta na Zapadu pred play off. Sinoćni meč obilovao je uzbuđenjima, a jedan momenat u kojem je zamalo došlo do ozbiljnog fzičkog obračuna obeležio je i naš Nemanja Bjelica.

U jednom trenutku Bjeličin saigrač Dieng je, posle duela sa Chris Paulom, odgurnuo nižeg rivala, a onda je pritrčao njegov saigrač, Gerald Green, i gurnuo Dienga u publiku. Zamalo je došlo do velike tuče, našao se tu i korpulentni Bjelica sa namerom da smiruje. Ovoga puta nije morao pribegavati tehnikama smirivanja poput kragne koju je nedavno primenio na Affalu.

Green je dobio isključujuću, Minnesota koja jegubila u tim trenucim približila se na obećavajućih -5, ali je veliki Harden uzeo stvari u svoje ruke i postigao 11 poena za 6 minuta, i sa svojih ukupno 34 poena doneo trijumf Houstonu. Bjelica je za 35 minuta na parketu postigao 15 poena, šutirajući 4/6 za dva, 2/4 za tri, a 1/2 sa linije penala. Imao je i šest skokova i tri asistencije, a jednom je izgubio loptu.

Navijače Wolvsa ali i ljubitelje košarke raduje povratak Rosa na parket, on je u porazu odigrao 19 minuta i postigao je 14 poena (6/11 iz igre) i imao je tri asistencije i skok.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*