“Sada sam u savršenoj poziciji”

Trenutno u najboljoj formi u NBA su Portland TrailBlazersi. Ekipa koja pod vodstvom Damiana Lillarda ne zna za poraz već 13 mečeva zaredom. Velikim koracima grabe ka playoffu, trenutno drže odlično 3. mjesto Zapada iza nedodirljvih Rocketsa i Warriorsa. Lillard igra sezonu života, kada god je potrebno uključuje svoj “Dame” mod kada ne promašuje u posljednjoj četvrtini i da Harden ne igra ovakvu sezonu Lillard bi sigurno bio u najozbiljnijim pričama za MVP-a.

Velika je razlika između Blazersa prošle i ove sezone. Prošle su u posljednjim trenutcima izborili playoff i ušli su u doigravanje sa 8. mjesta, te tako išli direkt na Warriorse. Ta razlika je Jusuf Nurkić. Stigao je tek na polovici prošle sezone, a iako se odmah vidio pomak u igri ekipe ipak u tako malom vremenu nije uspio utjecati na rezultat. Još je stigla i povreda krajem sezone, no ove Juka je prošao čitav trening kamp s ekipom i napredak je očit.

Iako možda statistike ne govore puno, Juka je učvrstio obranu Blazersa, drži svoj reket pod kontrolom i nitko se nije naigrao pored njega. Trenutno igrači preko šutiraju samo 55%, po čemu je 7. najbolji u Ligi. Također ima 8. najbolji defenzivni rating u čitavoj Ligi. Lillard i McCollum su već nekoliko puta izjavili kako je  Juka totalno promijenio ekipu, pogotovo Dame s kojim Juka sjajno surađuje na terenu. Postavlja odlične, čvrste blokove, te se sjajno otvara, a popravio je i šut te može pogoditi s poludistance.

-“Kada smo krenuli u ovu sezoni osjećao sam se sjajno, a sada nakon 65 utakmica situacija se nije promijenila. Još uvijek se osjećam jako dobro, ovo je sjajan osjećaj jer nikada nisam odigrao ovoliko utakmica u sezoni. Uspio sam ostati zdrav praktički čitavu godinu. Baš sam razmišljao za vrijeme All-Star pauze kako se dobro osjećam. U formi sam, zdrav sam, ekipa je super, sve mi ide za rukom. Mislim da sam sada u idealnoj poziciji.”- izjavio je bosanski bedem za Hoopshype.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Wild Wild West - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*