Isti Dražen! KK Zabok doveo ‘dvojnika’ slavnog košarkaša!

Privatna arhiva

Veoma popularna serija „Crno-bijeli svijet“ doživet će i svoju četvrtu sezonu. Nova sezona jedne od najpopularnijih serija u Hrvatskoj trenutno se snima, a sve će započeti sećanjem na Cibonino osvajanje Kupa prvaka uz neizostavnog Dražena Petrovića.

Godina je 1985. Novi Fosili su na vrhuncu popularnosti, a za košarkom “luduju” apsolutno svi u bivšoj Jugoslaviji. To je godina kada je Cibona prvi put zasela na evropski tron pobedivši Real u velikom finalu 87:78. Taj najznačajniji sportski događaj sredine ‘80-ih, atmosferu koja je vladala tih dana, ekipa producentske kuće Interfilm odlučila je zabbeležiti u četvrtoj sezoni serije “Crno-bijeli svijet” koju rade za HRT.

 Isti Dražen

Legendarnog Šibenčanina će uteloviti košarkaš KK Zabok, Luka Krajinović. Zbog neverojatne sličnosti, mladi bek zagorskog kluba dobio je čast odigrati lik košarkaškog Mozarta. Luka je letos potpisao trogodišnji ugovor sa Zabokom, a ove godine je napunio 20 godina.

U seniorsku košarku zakoračio je prošle sezone u dresu Hermes Analitice za koju je prosečno ubacivao 5,5 poena. Krajinović je košarku počeo igrati s 12 godina u Rudešu. Sa 14 godina prelazi u Cedevitu, s kojom je dva puta bio juniorski prvak Hrvatske, a iza sebe ima i iskustvo juniorske Evrolige, kao i juniorske ABA lige u kojoj je došao do polufinala s Cedevitom prošle sezone, gde ih je zaustavila Cibona koja je predvođena Rokom Prkačinom kasnije stigla do naslova.

Krajinović je visok 198 centimetara, dok je Dražen imao 196.

Zagorje.com

“Našli su me zahvaljujući pomoćnom treneru iz Splita Hrvoju Radanoviću koji im je rekao da ja naviše izgledam kao Dražen. I prije sam čuo takve usporedbe, ali iskreno ja nisam vidio nikakve sličnosti sve dok mi sada na setu nisu stavili periku. Tek tada sam vidio da smo skoro pa isti,” govori Krajinović.

 “Fora je to prilika, a za mene kao košarkaša velika čast i privilegija da mogu glumiti takvu košarkašku ikonu poput Dražena, koji mi je uz Bojana Bogdanovića košarkaški uzor. I kolege iz kluba, kad su me vidjeli na fotografijama s perikom, komentirali su da strašno podsjećam na Dražena, a drago im je i što ću biti u seriji,” rekao je mladi košarkaš u razgovoru za hrvatski ‘Jutarnji list’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*