Stvari koje niste znali o Derricku Roseu!

Youtube / screenshot

Najmlađi MVP u istoriji lige, sa samo 22 godine, imao je trenovit put. Samo dve sezone nakon sezone karijere i vrtoglavog uspona među najveće NBA zvezde doživeo je neugodnu povredu koja ga je odvojila od košarke na skoro dve godine. Nažalost, kada se vratio sa 25 godina, to više nije bio isti Rose.

Iako je sada, zbog povreda, samo sjena igrača koji je dominirao ligom i vodio Bullse do jednog od najbolji scoreova lige, i dalje može solidno odigrati. To je dokazao sezonom u Knicksima gde je imao 18 poena i preko 4 asista u proseku, ali i vrlo dobrim izdanjima u Wolvsima gde je ulazeći sa klupe podsećao na momente da je sagrađen od ‘MVP materijala’. Setimo se samo njegovih 50 poena Utahu i suza koje su obeležile proteklu sezonu:

Minnesota Timberwolves 2018 – 2019: Trenutak zbog kojeg je ’poludela’ cela NBA

Nakon toga, igrao je i to vrlo dobro back up playa u Pistonsima, da bi se ove sezone ponovo vratio u ‘veliku jabuku’ sa željom da pomogne ovoj franšizi da konačno napravi neki bolji rezultat.

Mr. Baskteball

Još od srednje škole se videlo da će biti zvezda u NBA ligi. Vodio je svoju školu do naslova, da bi nakon toga stigao u finale NCAA turnira sa svojim Memphisom. I već iduće godine je izabran kao prvi na draftu. Velika je šteta što se povredio, bio je na vrhuncu i žao nam je što nismo videli što je zapravo mogao napraviti. Izvukli smo 10 stvari o Rosu koje možda dosada niste znali.

  • Još od srednje škole nadimak mu je bio Mr. Basketball. Tako su ga zvali svi od profesora do učenika, a to se kasnije prenelo i na njegovo sveučilište Memphis.
  • Derrick je imao 3 starija brata zbog koji je i počeo igrati košarku. Oni su ga naučili kako igrati košarku kada je bio manji. Rose se u intervjuima još uvek zahvaljuje braći na “lekcijama”.
  • Rođen je i odgojen u jednoj od najopasnijih četvrti Chicaga, Engelwoodu.
  • Jedini je igrač u istoriji Bullsa, uz Jordana, koji je u jednoj sezoni završio u Top 10 u poenima i asistima u ligi.
  • Roseov agent je bivši playmaker Bullsa B.J Armstrong
  • Rose je s Adidasom išao 2013. na turneju. Proputovao je čitavu Aziju i Europu, a svratio je i u naše krajeve.

  • Prije samog dolaska u NBA bio je član AAU ekipe Mean Street. On i Eric Gordon su dominirali ligom, te pokazali naznake velike karijere.
  • Rose je bio u velikom skandalu koji je uključivao lažiranje njegovih SAT testova. To je test koji je u Americi koristi kao prijemni test na fakultet. Roseove ocene nisu bile dobre i na kraju skoro zbog toga nije upao na Memphis sveučilište.
  • Nadimak u detinjstvu mu je bio “Winnie the Pooh” koji mu je nadjenula baka. Tokom godina to je postalo samo “Pooh” a i njegova tetovaža simbolizira nadimak.

  • Oduvek voli slatkiše. Kaže da mu je to najveći “porok” i da mora pod hitno smanjiti.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Od vrha do dna: Košarkaška sudbina najmlađeg MVP-a - Ostatak Sveta
  2. On je najlepša priča u NBA u 2018. godini! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*