Propast favorita u prvim krugovima, kreće Sweet sixteen!!

Kao i svake godine, March Maddnes nam je donelo mnoštvo dobrih utakmica, ali i dosta iznenađenja. Upseti su mogući u svim takmičenjima, no u ovome najčešće dođe do toga. Tako smo došli da su 2 favorita prije sezone za osvajanje, Duke i VIllanova, ispali prije 16 najboljih.

Šokantnije ispadanje je svakako ono branitelja naslova Villanove. Ispali su od Wisconsona i tako prekinuli san o branjenju naslova. Jasno su se znali nedostaci ove ekipe, a to je mišići u reketu. Nisu imali dominantnog centra, već su sjajnom igrom svojih bekovi i krila to nadomjestili. Wison. se odlično pripremio i zonom onemogućio cuttove igrača Nove i probijanja njihovih bekova. Kako nemaju opciju pod košem da malo skupi obranu i da bekovi dođu do zraka poklekli su ovu utakmicu. Wisonson je čitavu utakmicu napadao u low i high postu preko Hayesa i Happa koji su odradili izvrstan posao. Uzeći to u obzir i fanatičnu obranu, došli su do velikog upseta. Sada idu na neuverljivu Floridu i čini se kako bi se njihov put na Turniru mogao i produžiti.

Drugo veliko iznenađenje je ispadanje Dukea. Coach K je imao potentnu ekipu, spoj mladih talenata Gilesa i Tatuma i iskusnih igrača Kennarda i Allena. No nedostatak pravog playmakera ih je koštao sinoć. South Carolina je odlično iskoristila nedostatak pravog beka u Dukea i presingom preko čitavog terena došla do pobede. Prvotno nije tako izgledalo, Duke je vodio 10 razlike, Tatum je izgledao dobro i činilo se kako će Duke proći. No tu je onda proradila obrana S.Caroline, ušla je panika u redove Dukea i na krilima Thornwella došli su do pobede. Ključne su bile izgubljene lopte Kennarda i Allena i Jacksona koji su kombinirano imali 6 asista i 9 izgubljenih lopti, što je i u NCAA očajan učinak. Iako je i prije početka sezone bilo jasno da Duke ipak nije toliki favorit kao što se činilo, ipak je ovo dosta rano ispadanje Coacha K i njegovih momaka.

Osim ove 2 ekipe s Turnira su ispala i još 2 zvuča sveučilišta. Louisville  i Michigan State Spartansi. Pitino je imao dosta lošu generaciju i to se znalo. Nisu bili ništa posebno na ovom turniru, osim povremenih bljeskova beka Mitchella i Denga Adelea. Michigan je odlično to iskoristio i nazabijao se u reketu, gde je centar Wagner odigrao utakmicu života. 28 poena za slanje Pitina i njegovih momaka kući. Michigan State je drugo iznenađenje, iako su igrali protiv Kansasa pa čak to možemo svrstati i u sferu očekivanih rezultata. Self i njegovi momci, Mason i Jackson su jednostavno bili prejaki i Spartansi nisu imali previše šansi.

Sada nam sleduje 16 najboljih ekipa u Sweet 16. Sigurni smo da će biti još koje iznenađenje, a verujem da je većina Vas (kao i mi) pokidala svoje brackete za ovu godinu. Više sreće idući put!

1 Trackback / Pingback

  1. Slatkih šesnaest! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*