Dragić okuplja ekipu !

heatnation.com

Miami Heat je imao strašno nesretan kraj sezone. Ispali su u poslednjem kolu iz playoffa nakon što su u drugom delu sezone imali 2. najbolji score lige! Nakon polovice sezone Heat je bio zacementiran na dnu istoka sa samo 11 pobeda i 30 poraza. Činilo se kako će se boriti za što bolji pick na draftu no onda su se stvari naglo promenile.

Počeli su nizati pobede, napokon je sve selo na svoje mesto. Trio Dragić, Waiter i Johnson su počeli sjajno surađivati i za Spoelstrinu ekipu su došli bolji dani. Ostvarili su 30-11 u iduću 41 utakmicu i na kraju zamalo promašili playoff.

Naš Goran Dragić je prije odlaska na odmor izjavio kako bi volio da ekipa ostane na okupu i da probaju još jednom iduće sezone. -“James i Dion znaju kako se osećam. Naravno da ih želimo natrag. Svi smo tako bliski i biti će im teško reći da nekoj drugoj ekipi. Nadam se da će ostati.”- izjavio je slovenski playmaker.

Waiters je sjajno odigrao ovu sezonu. Iako je pri kraju imao dosta problema s povredama, zahvaljujući njemu Heat je uzeo nekoliko napetih utakmicu. Ostala nam je u sećanju sjajna trojka za pobedu protiv Warriorsa. -“Nikada nije bila reč o novcu. Samo sam hteo priliku. Ovde mogu igrati svoju igru. Bio sam u poziciji da mi trener veruje da imam loptu u ključnim trenutcima. Da sam u nekoj drugoj ekipi ne bih imao takvu priliku.-” rekao je Waiters.

Treći, možda i najbitniji deo trojke je James Johnson. Sjajno krilo koje je oduševilo allround predstavama ove sezone. -“Ovde sam kao kod kuće. Tako se osećam. Imali smo sjajnu sezonu i voli biti ovde.”- rekao je Johnson.

Ovaj trojac se sjajno nadopunjuje. Goran komandira tempom i igrom ekipe, Waiters je konstantna opasnost izvana, a Johnson radi sve po malo. Najbolji je obrambeni igrač ekipe, a u napadu je vrlo bitan zbog svog šuta. Ako ostanu na okupu i iduće sezone Heat može biti jako opasna ekipa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*