Muke po Dwightu!

Sadašnji centar Atlanta Hawksa nikako da dođe na zelenu granu. Od odlaska iz Magica je u potrazi za klubom koji ga može maksimalno iskorisitit. Mislilo se da će to biti Hawksi koji nisu imali izraženu zvezdu u ekipi i kojoj je falio centar Howardovog kalibra no playoff serija protiv Wizardsa nam govori drugačije.

No da krenemo od početka. Izabran je prvim pickom drafta 2004. godine u Orlando Magic. U jednom od lošijih draftova valja spomenuti samo Igouadalu, te eventualno Loula Denga i Big Ala. Dwight je bio no brainer na prvom mestu i napokon su mislili u Orlandu da imaju legitimnog Shaqovog naslednika. Pod Stanom je igrao odličnu košarku. Osvojili su divizijski naslov 3 godine zaredom a čak su došli i do velikog finala. Nažalost Kobe i Gasol su bili prejaki. 2012. godine kreću problemi s Dwightom. Prvo je propustio deo 2012/13. sezone zbog operacije leđa, da bi na kraju bio treadean u Lakerse.

Nakon sjajnih brojki u Magicu kada je bio možda i najdominantniji centar lige, došao je u Lakerse kao veliko pojačanje. No nikako se nije mogao nametnuti. Ušao je u svađu s Kobeom, žalio se na manjak lopti i Lakersi su imali razočaravajuću sezonu. Unatoč lošim igrama, statistika je bila solidna, 17,1 poen i 12,4 skoka u proseku. Imao je drugi najgori prosek poena još od druge sezone u ligi.

Nakon ove razočaravajuće sezone postao je free agent. Odlučio se na potpis za Houston Rocketse, te se pridružio Jamesu Hardenu. Mislio je da će mu kada se makne od svetla pozornice Los Angelesa biti bolje, no prevario se. Prvu sezonu je imao slične brojke kao u Lakersima, no svake iduće brojke su u padu. Opet se počeo žaliti na nedostatak lopti, da ga uopšte ne koriste u napadu i delimično je imao pravo. Rakete su još i onda bili dobra šuterska ekipa i centar kao Dwight se nikako nije uklapao. Pogotovo pored dominantnog ball handlera Hardena.

Nakon 3 sezone u Raketama odlazi u Hawkse. Mnogi su se čudili ovom potezu, no zapravo je to bio potpuno logičan korak za Dwighta. Odlučio se maknuti od ekipe koje imaju velike zvezde. Kobe u Lakersima, Harden u Rocketsima. NIkada se s njima nije slagao i došao je u mirnu ekipu bez velikih zvezda, koja igra timski. Coach Bud je verovatno jedva dočekao dominantnog centra oko kojeg će moći graditi igru. Uz sve to vrlo je dobar u paru s Millsapom koji više igra izvana i ostavlja dosta prostora u reketu. Početak je još bio i obećavajuć. Zabio je 31 poen uz 11 skokova Lakersima i činilo se kako se uklapa u ovu ekipu.

No opet su počeli klasični problemi za Dwighta. Premalo lopti u napadu, neiskorištenost, sve isto kao u dosadašnjim ekipama. Ovo je najizraženije bilo u playoffu. Igra jako loše, Bud ga je čak i zaboravio na klupi u drugoj utakmici kada nije ušao u igru čitavu zadnju četvrtinu. Zabio je redom 7,6,5 poena u 3 utakmice i ovo mu je prvi puta u karijeri da nije u 3 utakmice playoffa zaredom išao preko 10 poena. U 3 utakmice ukupno je uputio 15 šuteva na koš, što je poražavajuće.

U ovom periodu karijeri Dwight ipak nije igrač da igra sam u low postu (iako nikada nije imao tehniku za to i tu leži deo problema) on i dalje može hvatati gotovo sve lopte oko obruča i lagano ih pospremati. Gortat dominira ovo serijom i mislim da Dwight ipak tu ima šta za reći. Samo da ga Bud počne više koristiti, sa Millsapom ili Schroederom u picku, gde je nekoliko puta na sinoćnjoj utakmici to jako dobro izgledalo. Ostalo mu je još 2 godine (potpisao na 3) ugovora posle ove sezone. Nadamo se da će iduće Bud naći načina da malo više iskoristi Dwighta jer gledajući utakmice Hawksa čini se kako bi mogli imati još jedno ubojito oružje u napadu. Jer “Superman” je i dalje fizički dominantan, pogotovo u današnjoj ligi kada primat preuzimaju lagane petice koje šire reket.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Problemi u Atlanti? - Ostatak Sveta
  2. "Fala Bogu, nema ga više" - Ostatak Sveta
  3. Superman se napokon skrasio? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*