Kako je Durant šampione i ‘Kralja’ ostavio u prašini!

Bilo je to veče Warriorsa i Kevina Duranta. Na kraju ubedljivih 113 – 91 i prva pobeda u finalnoj seriji za Golden State.

Fantastičan meč za najveće pojačanje tima iz Oaklanda. Durant je meč završio sa 38 poena, 8 skokova i 8 asistencije, bez i jedne izgubljene lopte. Samo u prvom poluvremenu već 6 puta je atraktivno zakucao, a bio je nezaustavljiv. U jednom momentu poslao je Lebrona na zemlju, što je domaća publika nagradila ovacijama:

GSW je od samog starta zagospodario igrom. Sve četvrtine rešili su u svoju korist, a meč su prelomili početkom treće kada su napravili seriju. Durantu je najveću podršku dao Curry sa 28 poena i 10 asistencija, Green je postigao 9 poena i uhvatio 11 lopti. Na drugoj strani Lebron je imao 28 poena, 15 skokova i 8 asistencija, ali je jako loše odigrao odbranu. Irving je nakon lošeg prvog poluvremena odigrao bolje u nastavku i završio sa 24 poena, dok je Kevin Love imao 15 poena i čak 21 skok što mu je rekord u play offu. Čak 5 igrača Cavsa koji su dobili minute nisu se upisali u strelce uključujući i prvog centra Tristana Thompsona!

Koliko su neverovatni Warriorsi bili pokazuje i podatak da su imali svega 4 izgubljene lopte, dok su prvaci na drugoj strani izgubili čak 20 lopti! Čak 8 izgubio je Lebron James. Warriorsi su sa ovosezonskih 13-0 u play offu oborili rekord kao prvi tim koji je stigao da ovakvog omera.

Kevin Durant je ovom partijom stigao u odabrano društvo onih koji su postizali najviše poena bez izgubljene lopte:

Iako svi gledamo Klaya Thompsona kroz prizmu njegovog ofanzivnog učinka (6 poena na ovom meču), on je fantastičan posao uradio u odbrani:

1 Trackback / Pingback

  1. Novosti o Finalu! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*