Durant skida Kralja s trona?

Twitter

Prošle su prve tri utakmice velikog finala. Videli smo veliki spektakl, odličnu košarku i dominaciju 3 igrača. Zasad su se u najboljem svetlu pokazali Kevin Durant i Steph Curry iz Warriorsa, te naravno Lebron James iz Cavsa. Među ovom trojicom možemo tražiti budućeg MVP-a Finala.

Kako je i u regularnoj sezoni jako gusta borba za MVP nagradu, slična situacija je i u Finalu. Kevin Durant je odigrao najbolju utakmicu u playoffu na samom početku serije. Totalno je razvalio Cavse, imao je čak 6 zakucavanja u prvom delu, polomio je Lebronu zglobove i na kraju završio na 38 poena, 9 skokova i 8 asista.

Prva utakmica je završila uverljivom pobedom Warriorsa, a najviše zbog loše igre Cavsa u obrani. Previše su se fokusirali na šutere, tako da je reket bio potpuno prazan. Zaza Pachulia je dao nekoliko krivih pasova u samom početku, kada je mogao završiti, no Durant nije Zaza. On je svoje prilike iskoristio, te čak 6 puta zakucao u prvom delu. Kod većine tih zakucavanja je imao potpuno otvoren put ka obruču, a Cavsi su se praktički micali. Uz to imao je odličnu šutersku veče izvana i Cavsima nije bilo spasa.

Druga utakmica je također bila odlična. Iako je zabio malo manje poena, podelio je čak 5 blokada, te imao 3 ukradene lopte. Da stvar bude bolja u napadu je ubacio 33 poena uz 6 asista, a tome je dodao i 13 skokova. Postao je jedan od 4 igrača koji su postigli 30+poena i imali 5 ili više blokada. Uz njega su Olajuwon, Shaq i Duncan.

Nakon sjajnih predstava u prvim utakmicama, Kevin je rešio i zadnju treću. Uz fantastičnu predstavu tokom čitave utakmice, pogodio je i ključnu trojku kojoj je napokon slomio otpor upornih Cavsa. Ubacio je 31 poen uz 8 skokova i 4 asista, dok je u Finalu na neverovatnim prosecim od 30,8 poena, 10 skokova i 6 asista uz sjajnih 56,1% šuta iz igre.

Uverljivo najbolja playoff serija u karijeri, dominacija na oba kraja terena i trenutno prvi kandidat za MVP nagradu. Uz njega ne smijemo zaboraviti ni Stepha Currya. Danas smo videli koji igrači zarađuju više od njega, a on trenutno dominira protiv Irvinga i nevidljivog JR Smitha. Prva utakmica je protekla malo u sporijem tempu. “Samo” 28 poena uz 10 asista i čak 6 skokova. Odlično je vodio igru i zabijao kada je trebalo.

U drugoj utakmici je odmah agresivno počeo. Imao je u prvoj četvrtini 11 bacanja i sve je pogodio. Jedini problem su mu bile izgubljene lopte, na kraju ih je skupio čak 8, no Dubsi su bez problema dobili Cavse. 32 poena uz 11 asista i 10 skokova i njegov prvi triple double u Velikim Finalima.

Na kraju svega ovoga u MVP trku jednostavno moramo uvrstiti i Lebrona Jamesa. Čovek koji je dosada odigrao playoff života i u finalu nastavlja istim putem. Predvodio svoju ekipu, no nažalost nema dobru podršku. Pročitao sam jedan komentar koji najbolje opisuje Cavse- “Lebron je u ovoj seriji kao samohrani otac.” U prvoj utakmici je već u prvoj četvrtini imao 15 poena, sjajno je vukao tranziciju, no nažalost nitko ga nije pratio do suigrača. Na kraju je u toj prvoj ubacio 28 poena uz 15 skokova i 8 asista, a kao i kod Currya najveći problem su mu bile izgubljene lopte. Imao ih je čak 8.

U drugoj utakmici u prvom delu je dobio pomoć od Lovea i Cavsi su bili u utakmici. Nažalost nitko se nije priključio u drugom delu, a Lebron jednostavno ne može sam. Tristan Thompson igra verovatno najgoru seriju života, a prošle godine je bio taj x-faktor. JR Smith još uvek čeka na svoje prve poene u finalu, dok se ni ostatak klupe nije pokazao u dobrom svetlu. Lebron je u drugoj tekmi ubacio 29 poena uz 14 asista i 11 skokova, ubiježio je TD no nije bilo dosta.

U poslednjoj trećoj utakmici Lebron je ostavio sve na terenu. Rekao je da je potpuno ispražnjen nakon tekme no ipak nije išlo. Ubilježio je 39 poena uz 11 skokova i 9 asista, no Dubsi su ipak još jedan korak bliže naslovu.

Naravno sećamo se svi prošle godine. Bilo je prvo 2-0 pa 3-1 za Dubse i Cavsi su se vratili. No ako nastave s ovakvim igrama (izuzev Lebrona naravno) ne piše im se dobro. Pod hitno moraju probuditi Thompsona, vratiti u život njihove šutere i pokrenuti ekipu. Sam Lebron je možda bio dovoljan za pokoriti Istok, no za ekipu poput Warriorsa čak ni on ne može sve sam.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Najbolji kada je najbitnije! - Ostatak Sveta
  2. Kralj protiv Zmije - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*