Kralj protiv Zmije

Iako smo ovo Finale gledali već 4 puta zaredom, dvoboj dvojice trenutno najboljih igrača NBA Lige se ne smije propustiti. Durant protiv Lebrona. Obojica su nezaustavljivi kada ih krene, Lebron dominira snagom i fizičkom spremom, dok je Durant pravi cheat code – 210cm+ visoki bek šuter. Obrambeni igrač se godinama muče da pronađu načina kako zaustaviti ovu dvojicu, pitajte samo ljude u Kanadi što misle o Lebronu…

Prošle godine je ovaj duel uvelike odlučio pobjednika, Durant je zasluženo uzeo titulu MVP-a Finala, dok je Lebron morao potpisati poraz. Kevin je tijekom svih 5 utakmica bio na visokoj razini, odlično je čuvao Lebrona, te uz Leonarda je možda i jedini donekle legitimni James stopper. Sada će još više moći biti fokusiran na njega, jer prijeti puno manja opasnost sa drugih strana, no to opet može biti mač s dvije oštrice.

Durant skida Kralja s trona?

Direktni dvoboji

Ove godine Cavsi i Warriorsi su igrali dva puta. Oba puta su Ratinici odnijeli pobjedu. Prvu utakmicu zakazao je Lebron James. Love je tu ubacio preko 30 poena, no Ratnici su pronašli načina da izbace Lebrona iz ritma. Ovaj duel naravno nije mogao završiti bez kontroverzi. Lebron se bunio da je tijekom posljednjeg šuta, tj ulaza bio fauliran, no suci su ostali nijemi. Ratnici su nakon toga došli do pobjede, a Durant je bio najbolji strijelac sa 25 poena.

Lebron: Bio je faul, Durant: Prevelik si ti za to…

Iduća utakmica je bila nedugo nakon prve, a ovaj puta je Lebron ipak “došao na utakmicu”. Ubacio je 32 poena, no Durant ga je opet nadmašio i ubacio je identičan broj poena, te odnio pobjedu. Imao je veliku pomoć u Draymondu Greenu koji je u prvoj utakmici imao triple-double, a u drugoj je bio jako jako blizu. Ubacio je 11 poena, imao čak 16 skokova, te 9 dodavanja. Druant je dodao 8 skokova i 3 ukradene lopte na svoj konto. Ratnici tako imaju čistih 2-0, no treba uzeti u obzir da su Cavsi jako izmijenili ekipu od tih utakmica. I naravno ovo je playoff…

Playoff preformance

Moramo biti objektivni i reći da je Lebron ipak imao dominantniji i bolji playoff od Duranta. Iako Kevin nije razočarao. Ubacivao je 29 poena tijekom ove postsezone, te je tome dodao 7,1 skok i 4,1 asist. No Lebron je imao teret Cavsa na svojim leđima, te puno teže dolazio do željenog rezultata. Njegove statistike su impresivne i njegovo doziranje je nevjerovatno.

Internet gori, svi se klanjaju Lebronu

Svaki od njih je dominantan na svoj način. Duranta je nemoguće čuvati, to su najbolje osjetili Pelicansi. Koga god su stavili na Duranta on je uvijek našao jednostavno rješenje za zabijanje poena. Ili je napadao iz posta, gdje mu je njegov šut iz okreta prosto nezaustavljiv, ili je napado sa čela kada bi ga preuzeo sporiji igrač. To je sjajno koristio i protiv Rocketsa, no oni su ipak kvalitetnija ekipa od Pelicansa te mu je to malo teže polazilo za rukom. No i dalje je bio dominantan.

Lebron s druge strane izgleda kao da se igra. Potpuno je nezaustavljiv i kada ima loptu jednostavno znaš da je to već pola koša. Svaku utakmicu u ovom playoffu je bio na visokoj razini (izuzev prve protiv Kelta), odigrao je nevjerovatan broj minuta, no to njega ne dira. 48 minuta u utakmici broj 7 protiv Kelta je nešto stvarno nevjerovatno. Kada još uz to postigneš 35 poena i budeš na rubu triple double učinka, znaš da si jedan od najboljih koji je ikada igrao.

Dorian Gray NBA Lige

Ovo je duel o kojemu će najviše ovisiti ishod ove serije. Lebron će sada morati igrati obranu na Durantu, eventualno je tu Green da ga preuzme. No osim njih dvojice Cavsi nemaju čovjeka koji može pratiti Duranta. To bi mogao biti problem. Uz to Durant će opet dati sve od sebe protiv Lebrona u obrani, i jedan je od rijetkih ljudi u Ligi koji mu mogu koliko toliko parirati fizikalijama. Dovoljno je dugačak da ne može šutirati preko njega, a dovoljno jak da Lebron ne može igrati bully ball.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*