Hoćemo kao Jordanovi Bullsi

Šampioni iz Oaklanda nalaze se na turneji u Kini. Poslednja provera protiv Wolvsa pokazala je koliko je ovaj tim moćan kada malo stane na gas. Prema mišljenju sjajanog šutera Klaya Thompsona, on bi voleo videti svoj tim u istoriji NBA, kao novu ‘dinastiju’, nešto poput onoga što su napravili Jordanovi Bullsi tokom 1990-ih.

 

“Osvojili su šest naslova u sedam godina. Mi smo tek na trećini od toga”, rekao je Thompson. “Mislim da smo na putu, ali imamo puno posla. Mislim sam da smo u sličnoj situaciji kao Bullsi 90-ih godina kada su oni bili glavna priča u gradu u kojem su gostovali. Sada je takav slučaj kada su Warriorsi u gradu, a mi to ne uzimamo zdravo za gotovo. Nama je to super, jer gotovo nikada ne igramo u nerasprodanoj dvorani. To je čudesno.”

Warriorsi u idućoj sezoni žele osvojiti treći naslov u četiri godine.

 “Želimo postati dinastija, jer će nas navijači zauvek zapamtiti.”

Klay priznaje da ekipi laskaju poređenja s Jordanovim Bullsima. “Bilo je super pre dve godine kada smo ostvarili 73 pobjede, i tako prestigli njihov rekord iz regularnog dela”, rekao je Thompson. “Čast nam je da nas porede s njima, to je ono što nas motiviše, voleo bih igrati protiv Michaela Jordana.”

Trener Kerr koji je kao igrač osvoio tri titule sa Jordanovim Bullsima svestan je da takva poređenja ne piju vodu i da svaki tim treba da gradi svoj sopstveni identitet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*