Koji deo nisi razumeo?

Jusuf Nurkić odigrao je fantastičan meč protiv Kingsa i sa 16 poena bio je najefikasniji u svom timu. No, Malachi Richardson kao da je zaboravio sa kim ima posla, pa je u nameri da provocira gurnuo Nurkića sa leđa. Košarkaš Kingsa imao je sreće ovoga puta, jer je ceo njegov tim na kraju uspeo da obuzda Nurkića:

Malachi kao da je zabravio šta je Nurkić najavio pred ovu sezonu…

Bićemo ‘loši momci’

Tokom otvaranje sezone u Portlandu, po prvi put se zvanično medijima obratio i bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić, jedan od glavnih aduta Blazersa u novoj sezoni. Svedočili smo velikoj fizičkoj promeni i očiglednoj spremnosti ‘bosanske zveri’ za sezonu koja je pred njim. Povreda je iza njega, i Nurkić očekuje dobru sezonu.

Kako su primetili na zvaničnoj stranici NBA lige, osim što je mršaviji, Nurkić izgleda pomalo ‘zverski’, baš onako kako bi i sam želeo da izgleda Portland i pristup njegovog tima u novoj sezoni, posebno imajući u vidu žetoku konkurenciju u Zapadnoj diviziji.

Nurkić je u toku izlaganja pomenu tim Pistonsa iz 2003-04 kao primer takvog mentaliteta. Tim za koji su nastupali Chauncey Billups, Rip Hamliton, Tayshaun Prince, Rasheed Wallace i Ben Wallace, i koji je uzeo titulu, uvek je bio pri vrhu kada su odbrambeni parametri u pitanju. Kako je rekao voleo bi da Portland igra slično:

“U ovom trenutku, želimo biti loši momci, moramo igrati mnogo,” rekao je Nurkić. “Naša je odbrana bila smeće, da budem iskren, i tu moramo popraviti mnogo stvari. Jednostavno je: ukoliko želiš da pobediš, moraš igrati odbranu, posebno ukoliko nemaš neku reputaciju, kakva je situacija sa nama. Sve što možemo je da se borimo. Ukoliko to uradimo kako treba, i ostanemo zdravi, očekujem velike stvari od ovoga tima”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*