“On treba da bude MVP”

New York Knicksi su bolje od očekivanog ušli u novu sezonu. Ovo je prva nakon dugo vremena bez Mela i New York je trebao novog heroja. I dobili su ga. Iako su bili izrazito nezadovoljni s njegovim odabirom na draftu, Kristaps Porzignis je sjajnim igrama osvojio srca navijača u Velikoj Jabuci i trenutno spada među najbolje igrače Lige.

Na posljednjoj utakmici protiv Nuggetsa Zingis je zabio najviše u karijeri, čak 38 poena i bio glavni akter u još jednoj pobjedi Knicksa. To su prepoznali i navijači koji su ga nagradili sa uzvicima MVP, MVP sa tribima. Kao i Knicksi Zingis je sjajno ušao u sezonu. Postao je prvi Knick koji je u prvih 6 utakmica čak 5 puta išao preko 30 poena i tako ostvario najbolji start u sezonu od bilo kojeg Knicka u povijesti.

Naravno da to nije prošlo neopaženo ni kod suigrača, a najglasniji je bio Enes Kanter. -“On treba da bude MVP. Samo kažem.”- kratko i jasno je rekla nova akvizicija Knicksa koji je pristigao u tradu za Mela iz Oklahome. Trenutno su Knicksi na 3-3 omjeru, no imaju 3 pobjede zaredom. Prvo su razmonitrali Netse, nakon toga iznenadili Lebrona i uvjerljivo pobijedili i na kraju su pali Nuggetsi našeg Nikole Jokića. Mogu li Knicksi do playoffa na krilima Letonca? Vrlo vjerovatno, ako nastave ovim tempo, doći će i bolji dani za franšizu iz New Yorka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*