Dre najbolji centar lige?

Detroit Pistonsi su uz Magic najugodnije iznenđenje lige. Kritizirali smo Drummonda kako nije pokazao dovoljan napredak prošlih sezone, no ove nas je sve demantirao. Prvo je podigao skakačku igru na još jedan viši nivo. Uvijek je bio u vrhu lige što se tiče skokova, no sada je još i bolji. U posljednjih 10 utakmica ubilježio je u svakoj 12+ skokova, što je niz koji nitko nije imao u posljednjih 35 godina.

Do prije ove godina Andre Drummond je bio najgori izvođač slobodnih bacanja u povijesti lige od svih igrača koji su uputili više od 420 šuteva. U karijeri je bio na poražavajućih 36% sa linije bacanja i to je bio ogroman minus u njegovoj igri.

No ova sezona je potpuno druga priča. Nešto nevjerovatno se događa s Drummondom. U utakmici protiv Bucksa šutira je 14/16 sa linije bacanja i tako je prebacio dosadašnji rekord karijere. Prošli je bio 13 pogođenih bacanja, no iz nevjerovatnih 36 pokušaja. Da ova utakmica nije bila slučajna Dre je pokazao i u ostalim utakmicama. Ukupno je ove sezone pogodio 28/36 bacanja što daje nevjerovatnih 78%.

Drummond je trenutno na putu da ostvari najveći napredak u povijesti lige, ako ovako nastavi.

Veliku stvar u ovome ima i promjena tehnike šuta. Dre više ne baca loptu u pravcu koša kao što je prije radio. Sada je promijenio stil i loptu mu napokon ima rotaciju.

Od ovoga

Do ovoga

A koliko je dobar ove sezone govori i to da je trenutno ima bolje postotke šuta sa linije bacanja od Johna Walla i Russella Westbrooka, dvojice od Top5 playmakera lige

 

6 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Motor City" ponovo u pogonu - Ostatak Sveta
  2. Tim od pojedinaca pravi - igrače! - Ostatak Sveta
  3. "Mora da se j***no šalite" - Ostatak Sveta
  4. Besneo, psovao pa - razvalio! - Ostatak Sveta
  5. Dre postaje pravi šuter? - Ostatak Sveta
  6. Dre poput Hardena - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*