Hrvatski izbornik: “Zašto smo u****i”

Za novog izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije, Ivicu Skelina, početak nije mogao biti gori. I pored odsustva najvećih zvezda iz NBA i Eurolige (a kome nisu falili takvi igrači?), Hrvatska je ipak bila favorit protiv Holandije, na kraju je izgubila 61 – 68. Za ovaj poraz nema opravdanja, a kako je preneo hrvatski ‘Večernji list’ uoči konferencije za medije, koja je išla “uživo” na YouTube kanalu FIBE, došlo i do polemike selektora Skelina i jednog od najboljih pojedinaca u porazu Filipa Krušlina koji je bio najefikasniji kod Hrvatske sa 19 poena.

Polemika je dospela u javnost, i otkriva sav očaj i frustraciju novog izbornika Hrvatske. Niti jedan od aktera nije znao da su mikrofoni već bili uključeni.

“Svi igramo pod stresom? Zašto? Usrani smo, us*ani! Zašto smo us*ani? Jesam li ja tome kriv?”, kazao je Skelin na šta mu je Krušlin odgovorio: “Ma nije… Je**ga, misliš da je to neka Holandija i svi očekuju da to moramo dobiti. Biće drugačije protiv Italije”.

Pokušao je Skelin da smiri svog košarkaša.

“Zašto to moramo dobiti u gostima? Upadate sami u zamku, ne može tako funkcionisati. Zašto bi morali ikoga dobiti, zašto nam nije fokus bio na igru?”, govorio je Skelin pre nego što mu je objašnjeno da se čuje sve što pričaju.

Hrvatska sutra dočekuje Italiju, a po svemu sudeći neće moći da računa na jednog od najboljih igrača Krunoslava Simona čiji je klub Efes zapretio igraču da će mu raskinuti dvogodišnji ugovor ukoliko se povredi tokom kvalifikacija.

Ne nagoveštava ovo na dobro. Nakon silnih turbulencija u reprezentaciji Hrvatske, posebno nakon debakla na Euru ovoga septembra, čini se da se stvari ne miču sa mesta:

Kojim putem krenuti, može li itko reći?

1 Trackback / Pingback

  1. NBA Hrvatska već ovoga leta? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*