Cousins na izlaznim vratima?

Preneseno sa: germanijak.hr

New Orleans je prošle godine ugostio All Star vikend, ali puno važnije od te revijalne utakmice bilo je ono što se dogodilo na samom kraju druženja u gradu dobre hrane i još bolje glazbe. Vlade Divac, GM Sacramenta, Pelicansima je u tradeu poslao DeMarcusa Cousinsa dobivši zauzvrat prilično slab paket složen oko Buddyja Hielda.

Pelicansi su tako odlučili uspjeh pokušati naći u ‘twin towersima’, Cousinsu i Anthonyju Davisu te tako de facto negirati trendove u NBA ligi gdje većina klubova ide u ‘snižavanje’ petorke. U drugom dijelu prošle sezone nije se moglo doći do zaključka je li eksperiment uspio pa su svi čekali ovu sezonu. A u njoj New Orleans trenutno ima omjer 14-14 i nalazi se na 6. mjestu Zapadne konferencije. Cousins (26,1 p, 12,5s, 5,1a, 1,6uk, 1,5b) i Davis (25,1p, 10,6s, 2,7a, 1,8b, 1,1uk) ne izgledaju loše, ali problem je ostatak rostera. Pelicansi su proteklih godina radili mnoštvo grešaka u slaganju momčadi pa svojem visokom dvojcu ovog ljeta nisu mogli dovesti adekvatna pojačanja, a to neće biti u stanju ni sljedeće godine već tek 2020. godine.

Naime, Pelicansi već sada imaju potrošenih 93 milijuna dolara na plaće u sezoni 2018./19. što znači da neće moći napraviti veće promjene. A u taj iznos nije ubrojen sam Cousins kojem ugovor istječe sljedećeg ljeta.

Kako je pitanje hoće li Cousins pristati na potpisivanje novog ugovor s klubom s kojim ne može napasti vrh Zapada barem do 2021. godine, a u ovoj sezoni nemaju vrhunski rezultat, onda se s razlogom postavlja pitanje hoće li ga Pelicansi mijenjati ove godine. Ako ne žele da na ljeto ode besplatno, onda im je trade dobra opcija. Kad je već tako, onda mnogi svjetski mediji pišu o različitim kombinacijama za Cousinsa, a Bleacher Report je ponudio pet najboljih opcija za trade.

Cleveland Cavaliers

za Cousinsa bi Pelicansi dobili Channinga Fryea, Imana Shumperta i prvi pick 2018. Brooklyn Netsa

Iako bi Cleveland objeručke pristao na ovaj trade, pitanje je treba li Pelicansima ovaj paket. Frye i Shumpert bi im pomogli u novom slaganju momčadi oko Davisa s time da Fryeu istječe ugovor na ljeto, a Shumpertu dogodine. No, ova dva igrača ne bi igrala nikakvu glavnu ulogu pa bi najvažniji ‘žeton’ bio pick Brooklyna kojeg je Cleveland dobio od Bostona. Problem je samo što Netsi neće tankirati ove sezone, a trenutno je 10 momčadi u ligi s lošijim omjerom od njih.

Milwaukee Bucks

za Cousinsa i Omera Asika bi Pelicansi dobili Malcolma Brogdona, Johna Hensona, Jabarija Parkera i Mirzu Teletovića.

Ovo je dobar paket. Uz činjenicu da bi se riješili groznog Asikovog ugovora, Pelicansi bi dobili dva odlična mlada igrača, a i Henson i Teletović mogu pomoći.

Portland Trail Blazers

za Cousinsa bi Pelicansi dobili Eda Davisa, Mauricea Harklessa, Jusufa Nurkića i zaštićeni pick prve runde 2018. godine.

Još jedan upitan trade. Nurkić ima potencijal biti dobar igrač, ali Pelicansi imaju i previše centara na svojem rosteru. Davis i Harkless su samo rotacijski igrači, a zaštita picka znači da je on praktično beskoristan.

Toronto Raptors

za Cousinsa bi Pelicansi dobili OG Anunobyja, Jonasa Valančiunasa i pick druge runde 2019. godine.

Anunoby se pokazao jako dobrim igračem, ali on tek treba igrati ozbiljnu ulogu. Valančiunas nikako da pokaže napredak koji mu se prognozirao, a pick druge runde ima značaj samo na papiru. Ništa senzacionalno.

Washington Wizards

za Cousinsa bi Pelicansi dobili Marcina Gortata, Kellyja Oubrea i prvi pick 2018. (top 10 zaštićen)

I ova opcija uključuje dovođenje centra u New Orleans, a nismo sigurni da to Pelicansima treba. Oubre pokazuje potencijal i mogao bi biti koristan dodatak, a pick Wizardsa bi bio negdje oko 20. mjesta.

Posljednjih godina je teško dobiti dobar paket za nekog superstara, a izgleda da bi to bilo tako i ako se Cousins nađe na tržištu. Pelicansi će morati dobro razmisliti o ovim opcijama, a od svih se jedino ova Milwaukeeja čini odličnom

 

1 Trackback / Pingback

  1. Vruće leto, floridsko - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*