Nurkić bi mogao već ove zime zaigrati u paru sa srpskim čarobnjakom

Steve Dykes/Associated Press

Mnogim ljubiteljima Blazersa pao je kamen sa srca ove sezone kada su čuli da je Allen Crabbe tradeovan u Netse. Prvo, njihov tim uštedeo je 44 miliona dolara i izbegao je plaćanje poreza na luksuz. A drugo, određena rezerva je ostavljena za sledeće leto kada njihov centar Jusuf Nurkić postaje slobodni agent. U Portlandu očekuju da će Nurkić nastaviti sa dobrim igrama i da će ga narednog leta potpisati na više godina.

No, nedavno je iz redova Portlanda stigla pomalo dvosmislena izjava:

“Nurk je ključan igrač u našim planovima za budućnost, no još mu nećemo ponuditi produženje suradnje,” – izjavio je pomalo kontradiktornu izjavu predsjednik košarkaških operacija Neil Olshley.

To je otvorilo prostora za spekulacije o potencijalnim destinacijama za Nurkića. Jedna od njih su i LA Clippersi, koji još uvek stidljivo traže opcije za trade svog centra DeAndre Jordana.

Prema pisanju stranice Bleacherreport, Jordan bi mogao završiti u Oregonu, dok bi na drugu stranu otišli Jusuf Nurkic, Maurice Harkless i Ed Davis. Jordana je lako zamisliti u trilingu sa Lillardom i McCollumom koji bi ga hranili korsnim loptama pod obručem. Jordan je snažniji, odličan je skakač, no Nurkić je pokretljiviji, opasniji sa poludistance, igrač koji dobro širi i čita igru. Nešto što bi moglo odlično funkcionisati u paru sa Milošom Teodosićem.

Jordan je igrač koji je sada u svom primeru, nije sklon povredama i Blazersi dobijaju trenutno, no gledajući na duže staze Nurkić bi bio dobra investicija na duže staze za Clipperse. Samo da ga zdravlje posluži, sve ostalo je na njegovoj stranic – potencijal, godine i košarkaška inteligencija.

Sa Davisom i Harklessom Clippersi bi dobili na širini, ali i dubini i u situaciji kada kubure sa povredama, ovo bi bio pun pogodak za njih.

Procene tržišta

Prema procenama ESPN-a, Nurkić je na 14. poziciji onih koji bi sledeće godine mogli biti atraktivni na tržištu slobodnih agenata. Nurkić je u drugom delu regularne sezone pružao fantastične partije, a ukoliko se gleda njegov prosek na 36 minuta – 18.7 poena, 12.8 skokova i 3.9 blokadi – on bi mogao biti fantastična meta za klubove narednog leta, i u Blazersima to znaju. No, ostaje bojazan da bi Nurkić mogao ponoviti svoje ‘boljke’ iz vremena Nuggetsa kada se nije snalazio najbolje kao back up centar.

Među igračima koji su bolje rangirani od Nurkića, su Nikola Jokić (4.), Joeal Embiid (9.), a posle njega su tu Clint Capela (13.), Andrew Wiggins (15.), Jabari Parker (16.), Carmelo Anthony (22.) i LaMarcus Aldridge (23.).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*