Sad ili nikad

Nekoliko sezona unazad najveće komplekse ekipi Raptorsa nabija Lebron James. Jednostavno nemaju rješenja za njega. Prije dvije sezone izbacio ih je u Finalu konferencije, a prošle godine Cavsi su ih isprašili s neviđenom lakoćom. Lebron kao da je igrao u 2. brzini i po potrebi prebaci u 3. i Cavsi se odvajaju na 20 razlike.

Prije dvije sezone su bili neiskusni, Lowry i Derozan su tek kretali u svoje playoff avanture, no uspjeli su im uzeti dvije utakmice. Iduće godine doveli su Ibaku, poboljšali klupu i očekivao se bolji otpor Kanađana. No Lebron je rekao ne još jednom. Iako su se posebno spremali za njega, praktički Ibaka je doveden samo zbog toga. Ali mučili su se već u prvom krugu protiv Bucksa koji su imali sve u svojim rukama. Provukli su se, no Kralj nije imao milosti.

“Očišćeni” i Raptorsi!

Ove godine bi trebalo biti malo drugačije. Raptorsi su bili najbolja ekipa Istoka nakon regularne sezone. Lowry i Derozan su sazrjeli, imaju još jednu godinu iskustva iza sebe, a Casey je modernizirao igru. Igraju odličnu obranu, a posebna priča je klupa. Imaju najbolju klupu u Ligi, najširu rotaciju u playoffu i to bi trebao biti ključ ove serije.

Raptorsi traže presedan?

No iako su Raptorsi puno bolji, čini se da je evidentan pad Cavsa glavni razlog zašto Raptorsi sada moraju ići na sve ili ništa. Osim Lebrona koji igra nevjerovatno, ostatak ekipe je katastrofalan. U očajnoj su šuterskoj formi, ništa ne mogu ubaciti dok su u obrani cijelu sezonu kriminalni. Jedva su riješili Pacerse koji su objektivno slabiji ekipa od Raptorsa. Lebron je morao dobrano povući, posebno u posljednjoj utakmici da ih apsolviraju.

Tu leži najveća šansa za Raptorse. Ukoliko ne proigraju barem dva igrača pored Lebrona Cavsi nemaju šanse. Bez obzira na Kralja koji igra nevjerovatnu košarku, bez ekipe je nemoguće dobiti Raptorse. Pitanje je samo, dali je stanje protiv Pacersa bilo trenutno, tj privikavanje ili je to konstanta kod  Cavsa ove sezone i jednostavno ne mogu bolje u ovom trenutku.

1 Trackback / Pingback

  1. "Ne pokušavajte ovo kod kuće" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*