Kokoškov dobija novog centra?

NBA

Ekipa iz Arizone misli ozbiljno. Nedavno su imenovali svog novog glavnog trenera, Igora Kokoškova. Igor je trener sa ogromnim iskustvom i već dosta godina staža u NBA. Svoje umijeće je demonstirao na Eurobasketu kada je sa Slovencima uzeo zlatnu medalju. Zbog toga Sunsi bi vrlo lako mogli uzeti Dončića na ovogodišnjem NBA draftu.

Kokoškov novi trener Sunsa!

Naravno, ne samo zbog njegove “veze” s Igorom, već Luka je fantastičan igrač koji bi se idealno uklopio u ovo ekipu. Pogotovo kada saznajemo da Sunsi neće tražiti svog novog centra preko drafta, već su odlučili krenuti u lov na jednog slobodnog igrača. Trenutno člana finalista Zapadne Konferencije.

Sunsi će, po svemu sudeći, ponuditi max ugovor startnom centru Houston Rocketsa Clintu Capeli. Švicarac se pokazao ove sezone kao nevjerovatno koristan igrač. Vrlo dobar u skok i obrani, a uvelike je profitirao i od Hardena i Paula koji su mu dosta olakšali posao u napadu. Idealno se uklopio u ovu ekipu i postao je savršeni sistemski igrač.

Capela je trenutno na svom rookie ugovoru koji mu ističe koncem ove sezone. Iako je zaštićeni slobodni igrač, Rocketsi mu nikako ne mogu ponuditi max ugovor. U ovogodišnjem playoffu je na vrlo visokoj razini. Postiže preko 14 poena uz 12 skokova i gotovo 3 blokade u prosjeku.

Sunsi su izgleda jako zagrizli, a ovo govori da bi se vrlo lako mogli odlučiti za Dončića ispred Aytona na ovom draftu. Tako će stvoriti izuzetno snažnu bekovsku liniju Dončić-Booker koja već u svojoj prvoj godini može napraviti dosta nereda, dok će pod košem ordinirati atletični i brzi tandem Capela-Chriss. Vrlo zanimljiva ekipa koja bi po palicom našeg Kokoškova mogla vrlo brzo postati jako opasna.

1 Trackback / Pingback

  1. Kokoškov želi centra, i to najboljeg! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*