“Ja sam najbolji igrač na draftu”

Nedavno je održana Draft lutrija. Saznali smo poredak klubova na nadolazećem draftu. Sunsi i Kingsi su imali najviše sreće, dobili su prva dva picka. Sada su Sunca na slatkim mukama, nisu sigurni u svoj izbor, no vjerujemo da će Kokoškov i ekipa brzo presuditi i uzeti pravog igrača.

Phoenix Šunsi dobili na lutriji

Jedan od najvećih pehista prošle sezone je bio Michael Porter Jr. Momak koji je bio top prospekt kada je izlazio iz srednje škole, morao je propustiti sezonu. Doživio je povredu leđa, morao je na operaciju i to je značilo da Portera Jr. više nećemo vidjeti na parketu ove godine. Prije povrede bio je čak u ozbiljnim pričama oko prvog picka, no sada mu je vrijednost malo pala. No, Porter je sumnja u sebe.

Top prospekt out za sezonu

-“Bez razmišljanja znam da sam najbolji igrač na ovom draftu. Igrao sam protiv svih ovih momaka, oni su odlični, no ja sam ipak najbolji. Jedva čekam da vidite što sve mogu.”-rekao je Porter. Dodao je kako se dosada sastao sa velikim brojem NBA ekipa, te još nije siguran gdje bi mogao završiti. Baš zbog te povrede Porter bi mogao biti jedna od većih krađi drafta. Neke ekipe bi ga mogle nepravedno preskočiti, a on je i dalje sjajan igrač. -“Što se tiče povrede, doktori su rekli da sam se skroz oporavio. I dalje radim istezanja, no osjećam se sjajno.”-završio je Porter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*