Rocketsi bez Paula u subotu!

Screenshot

Kako javlja ESPN Chris Paul neće igrati za Houston u meču broj šest koji je na programu u subotu u Oaklandu! Povreda koju je doživeo u poslenjim trenucima meča ipak je ozbiljnija, i najbolji pojedinac ‘raketa’ u tom meču moraće pauzirati.

Rakete su krenule ozbiljno! Nakon što su uzeli break i dobili jednu utakmicu u Oracle sada su to potvrdili i na domaćem terenu. Harden, Paul i ekipa su šokirali Warriorse i poveli sa 3-2 u seriji.

Jedan od najboljih pojedinaca na utakmici, junak Raketa, je bio upravo Chris Paul. Nakon što je ubacio samo 2 poena u prvom poluvremenu, u drugom je dominirao. Ubacio je dvije izuzetno teške trojke preko Currya te bio najbolji kada je najpotrebnije. No, u posljednjoj minuti Paul se ozlijedio.

Nezgodno je doskočio nakon jednog floatera, samo 30 sekundi prije kraja utakmice. Pridigao se nakon toga, sačekao mrtvu loptu, te odšepao na klupu Rocketsa. Odmah poslije utakmice je izjavio kako će igrati u utakmici broj 6, no njegov trener je rekao drugačije. -“Bio je zabrinut.”- izjavio je D’Antoni poslije utakmice.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Love out za sedmu utakmicu? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*