Novi Srbin u NBA?

Jedan od najboljih srpskih igrača u NCAA Ligi, Dušan Ristić pokušati će izboriti NBA ugovor kroz pokazne treninge. Trenutno nije pozicioniran na mock draftu, što ne znači da neće biti izabran. Prva ekipa koja će mu dati šansu su Sacramento Kingsi. Vlade Divac je odlučio dati priliku Ristiću koji je postao jedan od najboljih igrača Arizone u njenoj povijesti.

Ristić će uz još nekoliko NCAA igrača, od kojih je nama najpoznatiji Billy Preston koji je jedno kratko vrijeme bio čak i u Igokei, prisustovati treninzima Sacramento Kingsa. Divac i Kingsi imaju drugi pick drafta s kojim će vjerovatno birati između Dončića i Aytona, koji bude slobodan za izbor. Drugi njihov pick je pred kraj prve runde, no ukoliko se Ristić pokaže Kingsi vrlo lako mogu kupiti pick pred kraj druge runde i tamo ga izabrati.

Ristić je nakon Crvene Zvezde otišao igrati za Arizonu. Tamo je ušao u njihovu povijest kao igrač sa najviše pobjeda u povijesti sveučilišta. Ovo mu je bila dosada najbolja sezona u NCAA, postizao je 12,2 poena uz 6,9 skokova u prosjeku. Iako su imali i Aytona i Ristića Arizona se nije dobro provela na March Maddnesu, te su ispali već prvog dana od Buffala.

Ristić ušao u povijest Arizone

1 Trackback / Pingback

  1. Zbog njega će Srbija pratiti ovogodišnji draft! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*