Uspon i pad ‘Jednoroga’

Youtube / screenshot

Nekoliko posljednjih sezona u New Yorku ne cvjetaju ruže. Prošle godine su se napokon odlučili riješiti Mela i krenuti ispočetka. Relativno nova ekipa, predvođena “Jednorogom” Porzingisom, rookiem Ntikilinom i ponekim veteranom. Očekivanja nisu bila velika, eventualno playoff. Knicksi su igrali solidnu košarku, napokon se činilo kako će biti nešto od njih a onda šok.

Najbolji igrač ekipe i jedan od najboljih mladih igrača u NBA Kristaps Porzingis je doživio tešku povredu koljena. Igrala se sasvim obična utakmica protiv Milwaukee Bucksa. Sve je izgledalo normalno. Utakmica je počela i po običaju najbolji igrač Knicska je bio  Zingis. Ubacio je 10 poena u samo 11 minuta igre, no onda se desilo nešto što je nažalost obilježiljo ovu sezonu Knicksa. Zingis je nakon jednog ulaza nezgodno doskočio, uhvatio se za koljeno i odmah smo posumnjali na ono najgore. Nažalost, bili smo u pravu i Zingis je doživio tešku povredu ligamenata koljena, koja mu je instatno završila sezonu.

Do tog momenta beležio je rekorde karijere, uz 22.7 poena, 6.6 skokova i uz 39.5 % šuta za tri poena:

Od izgubljene sezone…

Prvotne prognoze Porzingisova povrede i oporavka su bile relativno optimistične. Sam Porzingis je izjavio kako očekuje da se vrati na parkete za početak iduće sezone. Nažalost posljednja liječnička procjena je donijela Knicksima novi udarac. Postoji vrlo velika mogućnost kako će Kristaps propustiti i čitavu iduću sezonu. Vlasnik Knicska Jim Dolan je izjavio kako se neće iznenaditi ukoliko Kristapsa ne bude na parketu i cijele iduće godine. -“Prognoze govore da će biti odsutan minimalno do prosinca, a postoji i velika mogućnost da propusti i sezonu.”- rekao je Dolan

Ovo je ogroman udarac za Knickse koji ni iduće sezone ne mogu računati na najboljeg igrača. Tako da vrlo vjerovatno još jednu sezonu propuštaju playoff.

New York Knicks 2017 – 2018: Uspon i pad Jednoroga

Ipak raniji povratak?

No, kako vreme odmiče tako se ipak malo situacija popravlja. Prema informacijama od 20 juna, 2018, povratak Porzingisa predviđen je za februar naredne godine, nekad oko All star pauze.

Drugi izvori pokazuju kako bi se Zingis mogao vratiti do Božića kada bi bio 100 posto spreman.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Buldenhozeru je dosta poraza - Ostatak Sveta
  2. New York Knicks 2017 - 2018: Uspon i pad Jednoroga - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*