Jednim potezom uštedeli 23 miliona!

screenshot / youtube

OKC je naučila lekciju iz prošle godine. Posložili su magičnu trojku Westbrook – Melo – George, ali su na sebe preuzeli veliki Anthonyev ugovor koji im je ovoga leta bio omča oko vrata. Na kraju su uspeli da ga trejdaju u Hawkse, a u zamenu dobiju Schrodera koji će itekako biti koristan za tim.

Iz pozicije da završe daleko iznad capa i plate veliku svotu na konto poreza na luksus, Oklahoma je nastavila sređivati svoj finansijski saldo, a poslednjim potezom to su definitivno doveli do savršenstva.

Kako prenosi portal Germanijak, a poziva se na ESPN, Oklahoma je umesto otpuštanja Kylea Singlera., 30 godišnjaka koji je imao poprilično epizodnu ulogu lani, odlučila da ga otpusti ali i iskoristi strecth opciju, odnosno njegova primanja će ‘rastegnuti’ na tri godine. Tako neće samo uštedeti na salary capu već i na porezu i to neverovatnih – 23,4 miliona dolara.

Sa Singlerovim ugovorom OKC bila je na 150,6 miliona dolara, a to su napravili i prethodnih godina, tako im je i aktivirana opcija većeg plaćanja poreza kojeg bi, po trenutnom stanju, trebali platiti 93,2 miliona dolara. U slučaju otpuštanja, Singlera, porez bi platili 73.8 miliona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*