Dobrodošli u Kuću Slavnih

hall of fame nba
Screenshot/Ostataksveta

Došao je red i ove godine na primanje novih članova u Kuću Slavnih.Ovogodišnju listu predvode 2 sjajna playmakera, trenutno 2. i 3. u ukupnom broju asista u Ligi. To su Steve Nash i Jason Kidd. Kanađanin je bio 2 puta zaredom MVP lige, predvodnik 7 second and less Sunsa, a samo su ga Spursi spriječili da igra veliko finale. Bio je izvanredan playmaker, nevjerovatan asistent i šuter, te mu nije bilo strano da sezone završi u elitnom 50-40-90 klubu (preko 50% šuta iz igre, 40% za tri poena i 90% slobodna bacanja).

Jason Kidd je bio prava triple double mašina, također nevjerovatan playmaker i 10 puta je bio sudionik Allstar utakmice. Za razliku od Nasha Kidd je pred kraj karijere uzeo naslov sa Mavsima i bio jedan od bitnijih faktora u tom finalu. Sjajno je čuvao Lebron Jamesa i pod stare dane imao veliku ulogu u svom prvom naslovu.

Osim njih valja izdvojiti i još dvije legende. Raya Allena i Grant Hilla. Allen je bio možda i najbolji šuter ikada u NBA, također redovno član 50-40-90 kluba. O Grantu Hillu smo već pisali, možda i najveća what if priča NBA lige.

Od naših kandidata nominirani su blii Toni Kukoč, Vlade Divac, Dino Rađa i Rajko Žeravica. Na kraju ovu čast je izborio Dino Rađa, bivši igrač Bostona kojega će predstaviti možda i najbolji Kelt u povijesti Larry Bird.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Nebrušeni dijamant Dino Rađa (1) - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*