Gasol ponovo u reprezentaciji

FIBA

Prošlogodišnji Eurobasket je za Pau Gasola trebao biti oproštajni od reprezentacije. Htio je sa svojim bratom Marcom doći do naslova i umiroviti se. No, ispriječili su se Slovenci, tako da su Španjolci uzeli samo brončanu medalju. Gasol se isprva svejedno oprostio od repke, no iako u poznijim godinama nije dugo trajalo.

-“Prvo što želim je da imam drugačku i zdravu regularnu sezonu. Nakon toga želim vidjeti kako se fizički osjećam, ipak ću imati 39 godina. Obožavam igrati za reprezentaciju, te bih želio i nastaviti igrati, pomoći da se kvalificiramo na Olimpijske igre u Tokiju. Ukoliko se fizički budem dobro osjećao sigurno ću igrati na Svjetskom Prvenstvu.”- izjavio je Gasol.

Izgleda da jedan od najboljih europskih igrača u povijesti ipak nije završio svoje poglavlje u reprezentaciji s kojom je osvojio sve. Iza sebe je ostavio čak 3 MVP nagrade, jednu na Svjetskom prvenstvu, te dvije s Eurobasketa. Uzeo je čak 11 medalja, od kojih su 4 bile zlatne, a čini se da još želi povećati svoju kolekciju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*