Prava prilika za Super Maria

Screenshot/Youtube

Još od samih početaka njegove košarkaške karijere, Mario Hezonja je bio predodređen za uspjeh. Kada je bio kadet, bio je smatrana za jednog od najboljih igrača u Europi, a sjajne igre u toj dobi su mu omogućile transfer u Barcelonu. Tamo je stigao vrlo rano, nije se uspio do kraja nametnuti a već je krenuo put NBA Lige.

Stigao je u Orlando, nažalost po njega dosta disfunkcionalnu franšizu. Stagnirao je nekoliko godina, a tek je u posljednjoj dobio priliku. I to tek u drugom dijelu sezone. Bilježio je za njega dotada najboljih 9,6 poena u prosjeku, a na terenu je izgledao puno bolje.

Odlučio je raskrstiti s Orlandom i otići na “veliku pozornicu” u MSQ. Potpisao je za Knickse, te je stigao u ovu mladu i potentnu ekipu. Koju vodi trener koji potiče razvoj mladih igrača. A Hezonja usprkos čak 3-godišnjem stažu u NBA, je i dalje izuzetno mlad igrač. Ima tek 23 godine, a njegovo vrijeme tek dolazi. Prepoznali su to u New Yorku, trener Fizdale je već izjavio kako ozbiljno računa na Maria, a ovo bi mogla biti njegova breakout sezona.

Mario se također promijenio. I to na bolje. Dao je izjavu za New York Post u kojoj govori o novom klubu i svom statusu u istom. -“Nije bitno da odmah pokažem neke lude stvari. Sada sam izuzetno strpljiv, pokušavam igrati za svoje suigrače, da se pokušam što bolje uklopiti. Ovo je malo drugačija ekipa. Ne želi se loše ponašati prema nikomu.”- izjavio je Mario.

Nema zime u Velikoj Jabuci

Dok nema Zingisa Mario bi mogao biti među prvim izborima za poziciju četvorke. Knicksi imaju jako svijetlu budućnost, ovogodišnji pickovi bi se mogli pokazati kao krađe drafta, a kada na to nadodamo Zingisa, Ntikilinu, Triera (također sa ovog drafta, ali je prošao nedraftiran) i naravno Hezonju, Knicksi imaju jezgru od 5-6 izuzetno potentnih igrača koji ako se pravilno razviju mogu daleko dogurati.

Priča o wunder dečaku Knicksa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*