Harden više ne želi “Heroball”

Screenshot

Trenutno najbolji napadač Lige je James Harden. Dok se za MVP nagradu može raspravljati, najviše zbog njegove obrane, što se tiče čiste napadačke igre, tu Hardenu nema ravnog. Pogotovo što se tiče igre 1 na 1. Njegov step back je ubojito oružje, a ove sezone demonstrira silu te je ubilježio niz od  31. utakmicu u kojima je ubacio 30+ poena. Drugi najduži takav niz u povijesti Lige. Trenutno je na 35,6 poena u prosjeku, što je jedan od najvećih prosjeka ikada, a njegovi Rocketsi igraju kao preporođeni otkako je Harden “ubacio” u brzinu više.

Tijekom Allstara Harden je pričao sa ponajboljim trenerom Stephom Curryem, koji je kasnije prepričao razgovor njihovom Allstar treneru Budenholzeru. Bud je preporodio Buckse koji igraju sjajnu košarku, te je zaslužio biti trener na Allstaru. Harden se požalio da mu je dosta heroballa, odnosno da on praktički sam nosi Rocketse u napadu.

-“Pričao sam s Hardenom i čestitao mu na stvarima koje radi u zadnje vrijeme. Rekao je da je to sve zabavno, no on zapravo želi igrati u sistemu i da zna da njegova ekipe to zapravo i može.”- rekao je Curry.

Rocketsi zapravo i dobro guraju koliko imaju problema s povredama. Capela se još nije oporavio, Paul tek ulazi u formu, pa je u posljednje vrijeme praktički teret čitave ekipe pao na Hardena. On je uzvratio s nekim fantastičnim individualnim predstavama, no i njemu je čini se jasno da ne može sve sam. Te ukoliko žele nešto više u playoffu, moraju mijenjati način igre, odnosno oslanjati se više na druge ljude u ekipi, nego samo na Hardena.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Niko, niko kao - Bradonjaaaaa! - Ostatak Sveta
  2. Od Grčke nemani do Supermana - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*