ROY utrka još nije gotova

Screenshot/Twitter

Najveće polemike ovogodišnjeg drafta su se vodile oko picka Hawksa. Oni su tradeali Dončića, koji je trenutno uvjerljivo najspremniji od svih rookiea za Trae Younga. Young je prije drafta bio na glasu kao novi Curry, a kako je GM Hawksa prije radio u Warriorsima te bio član tima koji je stvorio ovu mini dinastiju Ratnika, s razlogom je izabrao igrače koji su slični stilom igre onima koje je imao u Warriorsima.

Young je na koledžu bio sjajan strijelac, jedan od rijetkih igrača koji je predvodio NCAA u poenima i asistima, no ipak zbog krhke građe smatralo se da će možda biti i bust. Trenutno možda ne pokazuje igre koje su se očekivale od njega, no kako sezona odmiče sve je bolji i bolji. Hawksi izgledaju jako dobro, imaju sjajnu jezgru, a Young je drastično popravio svoj ulaz, te čitanje igre, što mu kao playmakeru najviše koristi. Sa šutom se još muči, no polako i to dolazi na svoje.

Luka je s druge strane zadivio NBA, u ovih nekoliko mjeseci je pokazao da je već sada među boljim igračima Lige. Iako je Youngov upside sigurno veći, jer Luka je već skoro pa gotovo igrač, sumnjamo da će doći baš na Lukinu razinu. No, on misli drugačije. -“Bez razmišljanja, za 5-10 godina siguran sam da ću biti bolji od Luke.”- izjavio je Trae.

Lukinim predstavama u dosadašnjem dijelu sezonu, već smo “dodijelili” ROY nagradu njemu. Činilo se kako nema teoretske šanse da mu se netko približi. Luka je nastavio u istom tonu kao na početku sezone, ubilježio je već 4 TD učinka, no Trae Young u posljednje vrijeme igra jako jako dobru košarku. Hawksi izgledaju sjajno, a Young je počeo podjsećati na svoje koledž dane.

U posljednjih 5 utakmica bilježi 30 poena uz 9 asista u prosjeku, te pogađa preko 4 trojke po meču. U Hawksima su radili s njim na playmakingu, počeo je sjajno vrtiti pick n’ roll, no sada je počeo i ubacivati sve ono što je ubacivao i na koledžu. Trojke s 8,9 metara, teške floatere, a uz to razigravanje suigrača nije stalo. Postao je jedini igrač uz Iversona koji je u back to back utakmicama kao rookie ubacio 35+ poena. Hawksi izgledaju sjajno pod njegovim vodstvom i sigurno ih čeka svijetla budućnost.

 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. "Želim biti novi Steve Nash" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*